Radio Simplu

Cele mai importante 22 principii ale unei femei îngrijite

O femeie îngrijită va obține întotdeauna ceea ce nu va obține o femeie în halat!( Evelina Hromcenco). Folosește regulile de aur ale îngrijirii și vei deveni o adevărată regină!

1. Prima și cea mai importantă regulă este motivația. Mai întâi de toate învață să te iubești. Să devii pentru tine cel mai iubit om de pe pământ, pentru că anume pentru oamenii dragi vrem să ne schimbăm și să devenim mai buni. După ce vei învăța să te iubești, vei începe să te schimbi de dragul tău și acest lucru va fi foarte efectiv.

2. Dimineața începe cu apă. Și nu doar în suflet. În fiecare dimineață bea pe stomacul gol 2 pahare cu apă. În apă poți să adaugi câteva picături de suc de lămâie. Învață să iubești apa și bea înghițituri mici pe parcursul zilei. Poți să adaugi mintă și lămâie. Niciun fel de zahăr!

3. Învață să iubești dușurile contrastante. Acestea îmbunătățesc starea pielii, înviorează, călesc și educă puterea de voință. Începutul va fi greu, dar, obișnuindu-te nu vei mai putea renunța la o asemenea procedură.

4. Dejunul. După 20 de minute după duș și după paharul cu apă, a venit timpul dejunului. Ai grijă ca micul dejun să fie complet și sățios. Brânză, fructe, cereale, nuci, fructe uscate – experimentează. Toate sunt gustoase, dar mai ales- sănătoase. Dejunul este capabil să-ți asigure organizmul cu energie pentru întreaga zi.

5. Nu bea apă după mâncare! Acest lucru încetinește procesul de digestie și lărgește pereții stomacului. Abia după 40 de minute după dejun poți să bei ceai sau oricare altă băutură sănătoasă.

6. Mai puțin, dar mai des. Învață să mănânci fracționat. Asta înseamnă să mănânci de 5-6 ori în zi, cu porții mici, în intervale egale de timp. În primul rând, acest lucru este sănătos, în al doilea rând, este sănătos, în al treilea rând, este sănătos. De ce argumente mai are nevoie o femeie care se iubește?

7. După ora 16:00 doar proteine! După ora 16:00, organizmul digeră mai greu carbohidrații și-i transformă în grăsime, care se depozitează pe coapse, fese și burtă. De aceea, după ora indicată, utilizat în mâncare doar proteine.

8. Când iau cina? Să nu mănânci după ora 18:00, este valabil doar în cazul în care te culci la ora 21:00-22:00. Cina trebuie să fie luată cu 3-4 ore înainte de somn. Respectiv, dacă te culci la ora 02:00, mănâncă între orele 22:00-23:00.

9. Mestecă cu grijă! Pentru a te sătura și a primi folos din alimentele consumate, trebuie să mesteci foarte bine fiecare bucățică. Transformă procesul mestecării îndelungate într-un lucru făcut din inerție, pentru că cei care reușesc să facă asta, nu se îngrașă. Uită-te la franțuzoaice, unul din secretele lor – o alimentație înceată, și bine pusă la punct.

10. Senzația de sațietate. Savanții au demonstrat, că senzația de sațietate ajunge la om abia după 20 de minute după ultima înghițitură care a intrat în gură. Imaginează-ți câte linguri poți să mai mănânci în acest interval.

11. Sfat de la Faina Ranevscaya. Minunata actriță și una din cele mai neordinare femei din istorie a spus: “Drăguță, dacă vrei să slăbești – mănâncă goală în fața oglinzii”.

12. Dacă vrei să ciugulești. Dacă timpul pentru mâncare încă nu a venit, dar tare vrei să mănânci, concentrează-te pe altceva. Un ajutor minunat ar putea fi genoflexiunile, săriturile, un episod din serialul favorit sau o tură prin magazine. Important e să nu ajungi întâmplător în prima cafenea care îți iese în cale.

13. Exerciții fizice de-a lungul întregii zile. La fiecare 30-60 de minute ar fi binevenită puțină mișcare: așezări, sărituri, dă din picioare, învârtește-ți gâtul. Chiar și 5 minute de activitate fizică este binevenită, mai ales că și ochii se vor odihni de monitor.

14. Press. Ține minte, grăsimea din jurul burții nu se arde doar prin intermediul exercițiilor fizice. Dacă nu ai grijă de alimentație, puțin probabil că vei reuși să slăbești, iar mușchii abdominali bine conturați vor rămâne ascunși după colăceii de grăsime.

15. Nu te transforma într-un mușchios! Femeia trebuie să rămână femeie. Întotdeauna. Pentru a nu exagera cu lucrarea mușchilor, mergi la antrenament de 2-3 ori în săptămână, iar după antrenamente neapărat fă câteva extinderi. Feminitatea și gingășia este principala noastră armă.

16. Picioare frumoase. Secretul picioarelor perfecte este simplu: mergi mai mult pe jos, fă mai mult așezări și mai multe extinderi. Și încă, împrietenește-te cu coarda.

17. Sauna nu te va ajuta să slăbești. Ține minte, nici sauna, nici băile cu aburi nu influențează asupra greutății tale. Ele acționează asupra extragerii apei din organizm. Totuși, aceasta revine în 2 -3 ore.

18. Gheața – cel mai bun prieten pentru o piele luminoasă. Pentru ca pielea să fie luminoasă, sănătoasă și fermă, șterge-o în fiecare dimineață cu un cubuleț de gheață. Poți să îngheți resturile ierburilor pe care le folosești pentru ceai, și alte lichide folositoare. Efectul nu se va lăsa mult așteptat.

19. Renunță la dușmani pentru totdeauna. Cipsurile, băuturile carbogazoase, cafeaua, țigările, alcoolul, fast-food-ul, maioneza, salamul toate se asociază cu celulita. Ține minte, suntem ceea ce mâncăm.

20. Tot ce-i folositor, câte puțin. Nucile, fructele uscate, uleiul vegetal – sunt produse foarte sănătoase, dar și foarte caloriinice. Aici este important echilibrul. O lingură de ulei pentru salată este suficient. 5-8 nuci în zi vor aduce folosul necesar organizmului tău, iar cu cantități mai mari nu trebuie să ai de a face.

21. Pâine. Încearcă pâinea dietetică, de secară și fără drojdii. Și ține minte, produsele proaspete sunt utile, dar nu și în cazul pâinii. Mai bine mănâncă pâinea de ieri.

22. Cafeaua și ceaiul. Renunță la ele. Dacă îți pare imposibil bea până maxim la ora 16:00 2 cești de ceai verde fără zahăr ( poți să folosești miere). Totuși, apa este mai bună, de aceea iubește apa cum te iubești pe tine.