Radio Simplu

Cele mai eficiente modalitati de a manageria o afacere mica

Provocarile in afaceri sunt nelipsite, indiferent ca business-ul pe care il detii este de dimensiuni mici sau mari. In functie de cum alegi sa gestionezi aceste provocari, vei manageria intreaga afacere. Antreprenorul care detine o afacere mica va trebui sa tina sub atenta supraveghere provocarile ce se afla in stransa legatura cu dezvoltarea businessului, vanzarea, livrarea (daca este cazul), dar si pe cele legate de finantare si management. Esential este ca tu sa reusesti sa mentii interesul partilor implicate, precum furnizorii, clientii dar si angajatii.

In continuare, vei descoperi care sunt cele mai eficiente modalitati de a manageria o afacere mica!

Dezvolta un plan de afacere

Exista o multime de factori importanti in privinta administrarii businessului tau, iar unul dintre acestia este reprezentat de planul de afacere care pune accentul asupra obiectivelor si a cresterii profitului. Un truc cu adevarat eficient este realizarea unei schite care sa includa atat finantarile, cat si cheltuielile aparute pe parcursul activitatii tale. Mai mult decat atat, incearca sa eviti toate obstacolele de tip financiar.

Identifica banca ideala pentru businessul tau

Banca este cea care te ajuta, dar care in acelasi timp iti poate pune si piedici. Pentru ca aproximativ toate tranzactiile businessului tau vor trece prin banca, incepand de la plata catre furnizori sau angajati si pana la platile clientilor, este nevoie sa alegi banca ideala pentru tine. Asigura-te ca ai facut cea mai buna alegere in privinta bancii si ca nu vei fi nevoit sa te deplasezi prea mult in sucursale sau ca nu exista comisioane ascunse colosale.

Concentreaza-te asupra organizarii

Dupa cum este stiut deja, organizarea este cheia succesului in cadrul oricarei afaceri, atat in privinta timpului, cat si in privinta cheltuielilor, a investitiilor si a angajatilor. Rezerva-ti o zi din saptamana pentru a le lista in agenda personala si pentru a alege cea mai buna varianta pentru urmatoarea strategie.

Pune in aplicare strategii de atragere sau de fidelizare a clientilor

Potentialii si chiar actualii clienti asteapta de la afacerea ta cat mai multe beneficii. Asa ca nu inceta niciodata sa ii surprinzi! Dezvolta si pune in aplicare strategii care sa ii atraga atat pe cei noi, cat si pe cei vechi. Poti incepe prin a realiza o cercetare in randul acestora. Astfel, vei reusi sa afli care sunt asteptarile lor. Ulterior, poti implementa un plan care sa evidentieze serviciile sau produsele care pot fi imbunatatite. Testeaza ideile la scara mica si observa rezultatele. Daca sunt multumitoare, aplica-le intregii afaceri.

Devino membru al unei asociatii de antreprenori ai micilor afaceri

Experienta altor antreprenori poate contribui considerabil la dezvoltarea ta. Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru a-ti manageria eficient afacerea este sa inveti de la altii. Intr-o astfel de asociatie, vei gasi cu siguranta oameni care te vor sfatui in privinta pasilor ce urmeaza dupa infiintarea unei firme, dar si in privinta solutiilor pentru depasirea anumitor obstacole.

Drept urmare, o afacere mica nu inseamna nici pe de-o parte implicare mai putina sau responsabilitati reduse. Managementul unui asemenea business este la fel de complex si de important. Focuseaza-ti atentia asupra lui in permanenta si cauta cele mai eficiente modalitati pentru administrare!