Radio Simplu

Ceai pentru renunțare la fumat

Fumatul a devenit în zilele noastre un obicei pe care îl au din ce în ce mai mulți oameni, indiferent de vârstă, venituri, sau alte detalii. În timp ce unii se apucă de fumat, alții și-ar dori să poată renunța, pentru totdeauna dacă se poate.

În acest sens există foarte – foarte multe variante care promit rezultate uimitoare într-un timp foarte scurt.

Oamenii, în disperarea lor, încearcă orice, și nu mai țin nici cont de bani sau de riscurile pentru sănătate.

Dacă acesta este și cazul tău, astăzi vom vorbi despre o metodă simplă, testată și eficientă. Aceasta își are originile în Rusia și este dezvăluită de un medic de acolo. Doamna doctor Scepina îi îndeamnă pe fumători, chiar și pe cei mai înrăiți, să renunțe la acest viciu cu ajutorul unui ceai.

În cazul în care ai încercat zeci de variante, nu te costă nimic să- dai acestei idei o șansă.

Dacă vrei să pregătești ceaiul recomandat de specialist trebuie să pui niște apă la fiert, apoi pune în ea niște frunze de patlagină.

Apoi pune acest amestec într-un borcan de sticlă, și toarnă o cană cu apă fierbinte peste patlagină. Acoperă borcanul și lasă-l să stea 2 ore în acest fel.

După ce se va răci ceaiul îl vei putea bea fără nicio problemă. Primele rezultate se vor lăsa așteptate, pentru că ele vor veni după aproximativ trei luni.

O soluție ceva mai eficientă este mestecarea pur și simplu a frunzelor proaspete de patlagină.

Trebuie să te mobilezi foarte bine și să îți dorești cu adevărat să renunți pentru totdeauna la fumat și să te ții de această cură cu ceaiul de patlagină.

Altfel, rezultatele nu vor mai apărea și te vei simți dezamăgit. Aceasta este în general o regulă pe care e nevoie să o respecți atunci când începi o schimbare.

Dacă lupți de mai mult timp cu această dependență probabil că știi deja că renunțarea treptată la fumat nu este tocmai cea mai bună soluție.

Specialiștii recomandă întreruperea bruscă a acestui obicei pentru rezultate cu adevărat vizibile. Un specialist te poate ajuta și să îți canalizezi forța pentru a schimba sentimentele de frustrare în unele de susținere a cauzei tale.

De asemenea trebuie să fii pregătit pentru un început care va dura o veșnicie pentru că zilele fără țigări vor dura foarte mult în mintea unui fumător pasionat.

În plus pentru o reușită complete și mai de durată ai nevoie și de un mediu potrivit, precum o familie sau niște prieteni care să te susțină în acest nou început.

Din acest motiv unii oameni renunță la schimbare foarte repede, pentru că în jurul lor se fumează și ei nu au puterea necesară să se abțină, sau și mai rău, aceștia sunt tentați de oamenii de alături să se oprească din renunțarea la fumat.

Este însă absolut necesară renunțarea la fumat pentru numeroase motive: de la cele financiare, până la cele de sănătate sau chiar de mediu.

Renunțarea la fumat reprezintă încă o adevărată provocare, dar nu este deloc un pas imposibil, dar depinde de fiecare în particular.