Radio Simplu

Cea mai fină delicatesă din brânză, ușoară ca înghețata

INGREDIENTE

Pentru blat – 75 g biscuiţi simpli, 75 g nucă, 80 g unt

Pentru cremă – 250 g brânză de vaci, 185 ml frişcă lichdă, 2 ouă, 75 g zahăr, 1 lingurita zahăr pudră, 1/2 fiolă esenţă de vanilie, 50 g ciocolată amăruie, coajă rasă de lămâie

Pentru decor – 2 linguri gem, 200-350 g căpşune, 100 g zahăr pudră, 90 ml frişcă lichidă

MOD DE PREPARARE

Reţeta de cheesecake provine de la americani, dar este atât de uşoară încât îi poţi adăuga orice ingrediente îţi surâd. De exemplu, poţi face un cheesecake cu căpşuni şi ciocolată!

1. Biscuiții și nucile se macină. Peste, se adaugă unt topit și se amestecă bine. Se pune compoziția astfel formată peste hârtie de copt, într-o formă cu fundul detașabil și se aranjază cu mâna.

2. Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, 135 ml frișcă, esență și coaja de lămâie rasă. Se amestecă bine cu mixerul până se obține o compoziție cremoasă, fină. Se răstoarnă crema peste blatul de biscuiți din tavă.

Se topește ciocolata pe baie de aburi, se amestecă cu 50 ml frișcă și o lingură de zahăr. După ce s-a topit, se toarnă peste crema din tavă amestecând cu un bețișor. Se bagă la cuptorul încins la 170°C, timp de 45-60 de minute, până când mijlocul nu mai este lichid. Se lasă la răcit, se trece cu lama cuțitului pe marginea formei și se scoate prăjitura lăsând-o pe tava formei în care a copt.

3. Se pune pe toată suprafața prăjiturii un strat subțire de gem. Se bat 90 ml frișcă rămasă cu zahărul pudră și se așază pe marginea formei, cu o lingură sau un poș iar în spațiul rămas liber din mijloc se pun căpșunile.