Radio Simplu

Ce sumă de bani trebuie să oferi la nuntă în 2023 dacă ești naș, socru sau rudă apropiată

Nunta este unul dintre cele mai speciale evenimente din viața unui cuplu. Aceasta reprezintă începutul unui noi vieți, cea în doi, iar toți mirii își doresc să aibă parte de o nuntă ca în povești.

Cu toate acestea, nunta vine la pachet și cu o cheltuială destul de costisitoare. Având în vedere scumpirile din ultima perioadă, darul pe care invitații trebuie să îl ofere la eveniment a crescut.Iată ce sumă trebuie să oferi la nuntă în 2023.

Cât costă să organizezi o nuntă în 2023
Când vine vorba despre meniu prețurile sunt la fel de mari. Un meniu la un restaurant cu pretenții pornește de la 100 de euro și poate ajunge până la 200 de euro.

Pe lângă asta se mai adaugă o mulțime de cheltuieli pentru fotografii sau decorațiuni.
Astfel, organizarea unei nunți în anul 2023, cu 100 de invitați, va depăși 25.000 de euro, iar darul trebuie să fie pe măsură. Cât trebuie să lași la o nuntă
Cum cheltuielile mirilor au crescut vizibil și darul invitaților trebuie să fie unul pe măsură. Astfel, pentru un cuplu care nu are o relație foarte apropiată cu mirii darul s-ar ridica la 1.500 de lei. Suma crește însă pentru persoanele mai apropiate. Astfel, prietenii buni ai celor doi ar trebui să ofere peste 2.000 de lei/ cuplu.

Atunci când vorbim despre nași lucrurile se schimbă, iar darul pe care aceștia ar trebui să îl ofere este unul mai mare. Ar trebui să scoată din buzunar între 3.500 – 4.500 de lei. În cazul socrilor, darul ar trebui să fie de 2.800 – 3.500 de lei. Rudele apropiate precum verii, unchii, mătușile vor scoate din buzunar în jur de 2.200 de lei.

Nunta este un eveniment foarte important și special, iar acea zi trebuie să fie de neuitat. Mirii așteaptă cu nerăbdare să își jure iubire veșnică și să își petreacă restul vieții împreună, dar apropiații se bucură pentru ei și își doresc să aibă parte doar de lucruri bune și fericire.