Radio Simplu

Ce studii are, de fapt, Simona Gherghe și cum a reușit să se angajeze în presă! „Am sărit din tramvai”

Recent retrasă din lumina reflectoarelor, Simona Gherghe a vorbit într-un interviu despre începuturile sale în presă și ce studii are în domeniu, subiecte mai puțin știute de către fanii prezentatoarei TV.

Spre surprinderea celor care o urmăresc în mediul online, Simona Gherghe nu a terminat jurnalismul, ci o altă facultate din cadrul Universității din București. Abia în anul 2 de facultate soarta i s-a decis, atunci când a fost în probe la un post de radio din Iași. Remarcată rapid, povestea Simonei avea să continue lin de acolo.

„M-am dus la un examen în urma căruia s-au ales reporteri-prezentatori pentru un post de radio. În timpul perioadei de probă am reușit să fac o știre care i-a impresionat pe șefii mei: eram în tramvai și, la un moment dat, pe stradă, l-am văzut trecând pe Ovidiu Lipan Țăndărică. Am sărit din mers și am făcut un interviu cu el”, a dezvăluit fosta prezentatoare de la Acces Direct în cadrul unui interviu pentru Jurnalul Național.

Simona Gherghe mărturisește că a renunțat la emisiunea pe care o prezenta de nouă ani pentru că simțea nevoia de o schimbarea. „Pentru că am simțit că trebuie să schimb ceva în plan profesional. Cumva, lucrurile astea se întâmplă ciclic. Când am preluat emisiunea, în 2010, eram după aproape 9 ani de știri. Acum, am simțit că am obosit. Nu e un format comod. Emoțional, m-a consumat foarte tare. Și am decis să mă retrag, ca să las loc pentru ceva mai bun în viața mea.

În ultimii ani, am tot avut oferte, dar le-am declinat. Nu sunt genul de om care să se tot mute dintr-o parte în alta. Eu mă simt bine la Antena 1. Sunt aici de aproape 18 ani și, dacă aveam vreun motiv să plec, plecam. Faptul că încă sunt aici arată că mă simt bine cu ceea ce am”.