Radio Simplu

Ce salariu are Patriarhul Daniel: „Bogăția nu e rea în sine, pentru că vine de la Dumnezeu”

Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române, primește lunar în cont cam cât strânge o Biserică dintr-o comună săracă într-un an în cutia milei.

De la 1 ianuarie, odată cu creșterea salariului minim, a crescut și salariul Patriarhului Daniel. El câștigă pe lună nu mai puțin de 23.920 de lei.

Patriarhul are rangul de bugetar, iar asta înseamnă că atunci când salariile în sistemul public cresc, crește și indemnizața primită de acesta.

Ce spunea Patriarhul Daniel despre bogăție

Cunoscut pentru faptul că se deplasează la evenimente importate în bolizi de lux, Patriarhul crede că bogăția nu e rea. Contează, însă, în opinia sa, cum e folosită.

„Bogăţia şi sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu şi de semeni. El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc. Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”.
Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a vorbit, în trecut, și despre bogăția sufletului, ca o altă formă de îmbogățire.

„Cu daruri spirituale ale Duhului Sfânt, cultivate ca virtuţi sau rodiri ale sufletului: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia. Sunt o mulţime de oameni bogaţi material, dar extrem de săraci din punct de vedere spiritual”.
Patriarhul Daniel

Sursa: Playtech.ro