Radio Simplu

Ce să mănânci de Revelion ca să îți meargă bine tot anul! Vei avea mult noroc

Mai e foarte puțin până la trecerea în Noul An și toată lumea încearcă să se pregătească din plin cu bucate savuroase! Totuși, oricât de greu ar părea de crezut există anumite alimente pe care trebuie să le consumi de Revelion dacă vrei să ai parte de noroc și să îți meargă bine!

Astfel, potrivit tradițiilor, în noaptea de Anul Nou e bine să ai pe masă un platou cu struguri, acest fruct ce simbolizează bogăția și prosperitatea. În plus, o altă credință spune că trebuie să consumi 12 boabe și, odată ce ai ajuns la ultima, să îți pui o dorință pentru anul ce vine. S-ar putea să se îndeplinească!

Dacă vrei ca dorințele tale să prindă contur, atunci nu refuza un pahar de vin spumant sau șampanie la miezul nopții. Și ai grijă că trebuie să îl bei pe tot dacă vrei ca dorințele tale să se îndeplinească!

O altă credință spune că trebuie să consumi pește, ca să treci prin noul an la fel de ușor precum trece peștele prin ape și valuri. La fel de indicată este și carnea de rață sau de gâscă! Ferește-te însă de carnea de pui, fiindcă este vorba despre o pasăre ce zgurmă și, în credința populară, cine mănâncă pui de Revelion își alungă norocul!

Se spune în numeroase țări ale lumii că verdețurile sunt mai mult decât indicate la festinul de Anul Nou, căci sunt semn de prosperitate!