Radio Simplu

Ce s-a ales de celebrul Ghita Ciobanu si cum arata acum. A ajuns sa se planga in presa straina!

GALERIE FOTO (2)

Ghiţă Ciobanu sau pe numele său real Gheorghe Dănuleţu, a devenit rapid cunoscut de întreaga lume, iar o bună perioadă de timp s-a bucurat din plin de celebritate. Însă, acum lucrurile s-au cam schimbat. Cu peste 500.000 de urmăritori pe Facebook, Dănuleţu a devenit popular pe internet, dar în viaţa de zi cu zi, el a rămas acelaşi cioban.

Gheorghe îşi iubeşte foarte mult animalele şi meseria pe care o are, dar spune că traiul a devenit mai greu, după ce preţurile pentru exportul de oi a scăzut dramatic. Chiar şi aşa, el se luptă să îşi vândă animalele în centrele private de colectare, iar preţul este unul foarte mic: doar 100 de lei pe cap de animal. Asta, deşi, firmele care vând carnea de oaie în Orientul Mijlociu sau în Africa de Nord au un preţ chiar si de 10 ori mai mare.

„Comerţul cu oi a devenit o batjocură. Vindem o oaie pentru 100 de lei. Nu-mi permit să plătesc salarii bune şi nu mai găsesc muncitori tineri, văd că totul merge în jos. Am impresia că acest lucru este politic, că încearcă să distrugă sectorul”, a spus Gheorghe.

Desi, viaţa de cioban nu este deloc una uşoară, Gheorghe Dănuleţu nu se plânge, mai ales că face ceea ce şi-a dorit dintotdeauna, chiar dacă tatăl lui voia ca el să ajungă prezentator TV.

Având peste 1.500 de oi, Gheorghe este mereu plecat pe munţi şi abia dacă reuşeşte să doarmă câte patru ore pe noapte. Chiar şi când vremea de afară nu este deloc una prielnică, Dănuleţu nu îşi lasă animalele. Şi la minus 30 de grade, ciobanul doarme lângă oile sale, conform unui articol din The Gurdian.

„Am moştenit acest rol de cioban de la tatăl meu, care avea câteva sute de oi, dar îmi place pentru că iubesc animalele”, spune Gheorghe Dănuleţiu.