Radio Simplu

Ce nu ar trebui să curățăm sau hidratăm fața

Chiar dacă nu suntem obișnuiți să avem grijă de fața noastră, există câteva reguli de bază pe care ar trebui să le respectăm, printre care și lucrurile pe care nu trebuie să le punem pe ea. Se întâmplă să fi auzit anumite trucuri de care ne putem folosi atunci când am rămas fără un anume produs și avem nevoie de el, dar specialiștii ne explică de ce nu este indicat să le punem în aplicare.

Poate că am auzit de anumite leacuri băbești care ar trebui să ne scape de câte un coș sau de fața uscată, dar cel mai bine ar fi să respectăm sfaturile specialiștilor:

Săpun – dermatologii susțin că trebuie să ne spălăm fața într-un echilibru delicat. Avem nevoie să o curățăm de uleiul în exces, dar trebuie să păstrăm uleiurile naturale care ne mențin pielea hidratată și protejată. Săpunurile clasice pot usca prea tare pielea și să o irite, chiar să creeze inflamații și eczeme.

Lămâie sau lime – poate că acestea sunt bune pentru interior, dar nu și pentru față. Dacă îți pui orice fel de citrice pe față și ieși afară, poți provoca o arsură chimicală, o iritație pe care o vedem des în timpul verii.

Ulei de cocos – nu trebuie să folosim niciodată acest tip de ulei dacă avem tenul gras. Problema cu acest ulei de cocos este că are proprietăți antioxidante, iar răul pe care îl face este mai puternic decât beneficiile lui.
Uleiul de cocos este gros, iar pielea întâmpină greutăți în a-l absorbi, așa că îți rămâne pe față, închide porii, hrănește bacteriile și poate crea acnee. Specialiștii recomandă folosirea unui disc îmbibat în puțin ulei de măsline.

Măști exfoliante făcute acasă – unele persoane își fac acasă măști din ingrediente naturale ca nucile, sâmburi de piersici și mango. Totuși, acest gen de mască poate dăuna pielii, așa că ne este recomandat să încercăm produse din comerț de la firme care folosesc doar ingrediente naturale, dar sunt create de specialiști.

Loțiune solară expirată – este important să folosim loțiune solară atunci când petrecem mult timp afară, într-o zi însorită, dar aceasta îți pierde proprietățile dacă este expirată. Este important să verific data de expirare și să le aruncăm pe cele vechi.

Loțiuni de corp și cremă de mâini – astfel de produse cauzează aceleași probleme ca și uleiul de cocos. Sunt mult mai groase și mai uleioase și pot cauza acnee și coșuri, ceea ce poate duce la cicatrici. În schimb, optați pentru o cremă care are o formulă specifică pentru tipul vostru de piele.

Ceară – dacă luați anumite medicamente împotriva ridurilor sau aveți daune provocate de soare, produsele cu ceară pot provoca și mai multe probleme. Cel mai indicat este să vă găsiți un loc ascuns unde să probați ceara respectivă pentru a vă asigură că nu aveți reacții alergice la ea.

Spray de păr sau deodorant – unele femei folosesc acest truc pentru a-și seta machiajul. În timp ce aceste produse poate că nu au iritat pielea anumitor oameni, conțin mult alcool, ceea ce usucă pielea și îi îndepărtează uleiurile naturale.