Radio Simplu

Ce făcea această femeie din Bucureşti în metrou

GALERIE FOTO (2)

Oamenii din Capitală petrec destul de mult timp în mijloacele de transport, chiar şi în metrou. Dacă cei mai mulţi călători stau pe telefon sau citesc, există şi excepţii. Recent, o femeie, care se afla în metroul din Bucureşti, a reuşit să atragă atenţia tuturor, cu activitatea sa.

Unul dintre martori s-a gândit să imortalizeze momentul în care femeia îşi curăţa fasolea păstăi. Un lucru nemaivăzut până acum! Ideea nu a fost rea, astfel când ajunge acasă, nu mai pierde timpul de curăţat, doar le găteşte.

În luna martie a acestui an, s-a desfăşurat o campanie în plin trafic la metrou, fiind o invitație la lectură pentru toți călătorii care zi de zi petrec timp prețios pe drum. Scopul este investirea timpului într-o lectură bună, oriunde, oricând, oricât.

Atenție, se închid ușile și se deschid cărțile! Pe 27 martie călătorii surprinși citind la metrou au primit o carte.

În capitala țării, 46% dintre respondenții studiului referitor la activitățile de lectură au afirmat că nu au citit niciodată în ultimul an sau că au citit mai rar, și doar 9% au afirmat că citesc aproape în fiecare zi.
Prima ediție Cartea la metrou s-a bucurat de un real succes în rândul călătorilor bucureșteni, o inițiativă care a suprins plăcut mii de cititori și a îndemnat la lectură pe mulți alții.

O campanie realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București și Metrorex.