Radio Simplu

Ce a găsit un bucureștean pe un câmp din Dâmbovița. Imaginile fac înconjurul României

Descoperire uluitoare făcută, luni dimineață, de un bucureștean, pe un câmp din Dâmbovița. Omul a găsit aproape o mie de monede foarte vechi. Acestea ar fi de origine spaniolă, românească, poloneză și turcă.

Polițiști însoțiți de un criminalist și de doi arheologi de la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, au acordat sprijin, luni dimineață, reprezentanților Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Dâmbovița pentru a intra în posesia a peste 980 de monede, descoperite de bărbatul din București, împreună cu mai multe persoane, în urma unor activități de detecție și săpare a solului pe raza localității Săbiești.

Monedele ar avea peste 500 de ani
Din primele verificări, se pare că monedele datează din perioada 1500-1600 d.Ch și ar fi de origine spaniolă, românească, poloneză și turcă.

Persoanele care au dat peste comoară sunt deținătoare legale de detectoare de metale. În ceea ce privește locul unde au fost găsite aceste monede metalice, până în prezent, s-a stabilit că acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice.

Sursa:Cancan.ro