Radio Simplu

Ce a găsit o femeie din Bucureşti în conserva de roşii cumpărată de la magazin. „Tot făcea gălăgie ceva, când am tăiat cutia… ce să vezi…” – FOTO

GALERIE FOTO (2)

O femeie din Capitală a avut o surpriză mai puţin plăcută atunci când a folosit o conservă cumpărată de la magazin.

Gospodina s-a apucat de gătit şi a desfăcut o cutie de roşii pe care o cumpărase de la supermarket.
Nu mică i-a fost mirarea atunci când, în conservă a găsit, pe lângă roşii, nişte „mici monştri”, aşa cum i-a numit.

„Am găsit aşa ceva în sucul de roşii la cutie!

După ce am pus sucul… tot făcea gălăgie ceva, când am tăiat cutia… ce să vezi… Acești mici „monştri””, a scris femeia, pe Facebook.
Deocamdată, bucureşteanca nu s-a lămurit ce sunt aceşti „monştri”.

Citește și Bulion de roșii – rețete simple și aromate pentru păstrarea roșiilor

Nimic nu se compară cu gustul proaspăt și aromat al roșiilor coapte din plin sezon. Din fericire ai posibilitatea să te bucuri oricând de gusutul savuros al acestora datorită bunătăților din cămară. Astăzi te învățăm câteva rețete pentru bulion de roșii. Cum se face rețeta tradițională de bulion.

Nelipsit din preparatele gustoase, bulionul de roșii aduce un plus de savoare oricărui preparat. Dacă o porție sănătoasă de suc de roșii poate fi oricând adăugată în supe sau ciorbe delicioase, iată și cum se face cel mai bun bulion de roșii.

Bulion de roșii – rețetă tradițională

Ingrediente

6 kg de roșii bine coapte;

3 lingurițe de sare grunjoasă;

2 tije de frunze de țelină;

bucată de hrean.

Mod de preparare

Roșiile se spală bine, se înlătură partea albă, după care se taie în sferturi. Se dau prin mașina de tocat, cu dispozitivul special pentru bulion, care reține cojile și semințele. Se pune tot sucul obținut de la pulpa de roșii într-un vas mare cu fund gros și se dă totul la fiert, la foc mediu pentru aproximativ o oră. Între timp se taie și frunzele de țelină, bucata de hrean, se amestecă totul cu sare și se adaugă și ele peste bulionul de roșii. Bulionul se lasă la fiert până când obține consistența pe care ți-o dorești, nu o pastă fluidă, dar nici una foarte groasă. Când este gata, se scot frunzele de țelină și bucata de hrean din vas, bulionul se lasă să se răcească, după care se pune în sticle curate și sterilizate.