Radio Simplu

CAZ INCREDIBIL LA IAȘI. UN BĂTRÂN DE 66 DE ANI A VIOLAT ANI LA RÂND O COPILĂ DE 15 ANI. TOTUL A IEȘIT LA IVEALĂ CÂND BĂRBATUL A DUS-O LA MEDIC CREZÂND CĂ ESTE ÎNSĂRCINATĂ

Caz revoltător la Iași, descoperit într-un cabinet medical. Un bărbat de 66 de ani a violat doi ani la rând o adolescentă de 15 ani cu probleme psihice. Totul a ieșit la iveală, când bătrânul a mers cu fata la medic pentru că îi întârziase menstruația, relatează presa locală, Bzi.ro.

Alexandru Dascălu, în vârstă de 66 de ani a început să-și agreseze sexual vecina de doar 15 ani încă din anul 2018, n comuna Trifești, Iași. Bătrânul o ducea și o aducea de la școala specială la care aceasta învăța, iar părinții ei îl considerau un om de încredere și bun că își face timp pentru fata lor. Nimeni nu ar fi crezut că bărbatul care ar fi putut să-i fie bunic o supunea pe minoră la toate plăcerile lui sexuale.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi violat-o pe fată de cel puțin 22 de ori. Acesta o aducea la el acasă după școală, iar acolo avea loc actele sexuale.

Medicii au sesizat poliția
La sfârșitul lunii octombrie 2020, polițiștii din Iași au fost sesizați de reprezentanții unui cabinet medical despre faptul că un bărbat a însoțit o adolescentă la doctor pentru a afla dacă aceasta este sau nu însărcinată.

Imediat, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au deschis o anchetă, iar miercuri seară Alexandru Dascălu a fost arestat preventiv, fiind acuzat de viol în formă continuată. Când a fost ridicat de anchetatori pentru a fi dus la audieri, bărbatul în vârstă de 66 de ani a refuzat să dea vreo declarație.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată pe numele inculpatului Alexandru Dascălu, pentru viol în formă continuată (22 de acte materiale). Dispune arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu, formulată de către inculpat”, au afirmat judecătorii.

Decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către Alexandru Dascălu. Acum, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat de viol în formă continuată.

Copila abuzată se află acum în grija celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași.