Radio Simplu

Câte cești de cafea se recomandă să bem zilnic. Ce au descoperit medicii

Cafeaua se numără printre cele mai cunoscute băuturi din întreaga lume. Aceasta are numeroase beneficii și, dacă este consumată cu măsură, ne poate scăpa de diferite afecțiuni. Iată câte cești de cafea trebuie să consumăm, de fapt.

Cafeaua se numără printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Milioane de persoane se trezesc de dimineață și consumă o ceașcă cu licoarea magică, dar câte avem voie, de fapt, să consumăm.

Câte cești de cafea se recomandă să bem
Cafeaua îi ajută pe mulți oameni să își păstreze energia de-a lungul unei zile întregi, iar consumul său este destul de mare. Cu toate că mulți băutori de cafea nu se rezumă la o singură ceașcă de cafea pe zi, care este, de fapt, recomandarea specialiștilor.

S-a constatat că avem nevoie de 400 mg de cafeină pe zi. În acest fel, se poate bea până la 5-6 cești dacă este concentrație medie. Această cantitate se recomandă în cazul adulților sănătoși, care nu suferă de alte probleme de sănătate.

Pe lângă cantitatea de cafea băută, se recomandă să fie făcută la filtru deoarece se elimină din uleiurile esențiale pe care le conțin boabele. Un studiu care a fost publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă arată că filtrarea cafelei este mai bună pentru sănătate.

Au fost analizate răspunsurile a peste 500.000 de oameni care au consumat cafea timp de 20 ani și s-a constatat că cei care au băut între 1 și 4 cești de cafea au avut o rată mai scăzută de boli arteriale și de deces.

Ce beneficii are cafeaua
Boabele de cafea au o mulțime de beneficii care se păstrează și după fierbere. Cu toate că nivelul de cafeină crește, aceasta va conține mai multe vitamine și minerale necesare organismului. Într-o cană vom regăsi vitamina B2, vitamina B5, mangan, potasiu, magneziu și vitamina B3. Totodată, este bogată și în antioxidanți.

Este considerată o băutură sănătoasă care ar trebui consumată în prima parte a zilei. Prin consumul zilnic de cafea, se reduce riscul de deces în urma afecțiunilor cardiovasculare cu până la 8-15%.