Radio Simplu

Când se pun cartofii și rădăcinoasele în ciorbă, de fapt. Greșeala care strică preparatul

Ciorba este un preparat care se face în etape, iar respectarea lor este esențială pentru a putea obține rezultatul dorit. Astfel, nu toate legumele se pun în același timp, fiecare având nevoie de un timp diferit de fierbere și un anumit scop în ciorbă. Dacă nu ești sigur de acest detaliu, află din acest articol când se pun cartofii și rădăcinoasele în ciorbă, de fapt!

O ciorbă gustoasă, fie că e cu carne sau doar cu legume, trebuie să conțină rădăcinoase și cartofi. Pentru a avea acel gust ca la mama acasă trebuie să ai în vedere etapele, respectiv când se pun aceste ingrediente în ciorbă.

Când se pun cartofii și rădăcinoasele în ciorbă
Spre exemplu, dacă folosim morcovi, ceapă, patrunjel, păstârnac și țelină, acestea se vor pune împreună, în același timp, în ciorbă. Cartofii se pun separat, ceva mai târziu.

Totuși, nu începem ciorba cu fierberea rădăcinoaselor, ci cu fierberea cărnii de pui sau ce avem, dacă ne dorim să facem o ciorbă cu carne. Astfel, punem carnea la fiert cu puțină sare, iar după primul clocot începem să îndepărtăm spuma care se formează la suprafață. Când terminăm acest proces, adăugăm în supa cu carne și rădăcinoasele, dar și ceapa (toate tocate mărunt). Opțional, putem să le călim înainte în ulei.

Apoi, se dă flacăra mai mare până ajunge din nou în regim de fierbere ciorba, apoi se reduce la minimum focul, se acoperă parțial cu un capac și se lasă la fiert circa 40 de minute. După, scoatem bucățile de carne și eliminăm oasele dacă dorim, apoi lăsăm carnea deoparte pentru un timp.

Abia acum este momentul să adăugăm cartofii tăiați în cuburi mai mari în oala cu ciorbă. Dacă doriți să adăugați mazăre, fasole verde, conopidă sau ardei gras, faceți acest lucru după alte 10 minute. Roșiile din conservă sau proaspete se pun și ele imediat după. Din acest moment ar mai trenui să fie 10 minute până când ciorba este gata, astfel că puteți pune carnea înapoi, potriviți din sare și văr rămâne doar să așteptați și să oprii focul la final.