Radio Simplu

Cât trăiau, de fapt, oamenii descriși în Vechiul Testament

Cât trăiau, de fapt, oamenii descriși în Vechiul Testament. Cum se măsura timpul atunci. Se spune că oamenii au trăit chiar și o mie de ani, însă se considera că timpul era măsurat altfel, un an fiind considerat o lună.

În vechime, oamenii au reușit să trăiască 300, 500, 900 sau chiar o mie de ani. Dat fiind faptul că în zilele noastre rar mai vezi pe cineva care ajunge la vârsta de 130 de ani, acest lucru pare imposibil pentru a fi adevărat. Așadar, conform a două paragrafe din Geneză vom explica cum trăiau oamenii pe vremea aceea și cum se măsura timpul la ei.

În primul rând în relatarea despre Potop citim că diluviul a început când Noe avea 600 de ani,
”în luna a doua, în a șaptesprezecea zi a lunii”. După care se spune că pământul a fost acoperit de ape timp de 150 de zile, iar arca s-a oprit pe munții Ararat ”în luna a șaptea, în a șaptesprezecea zi a lunii” (Geneza 7:11, 24; 8:4). Din acest paragraf facem un calcul simplu matematic si descoperim că a durat 5 luni care sunt echivalentul a 150 de zile. Deci, nu există baza conform căreia un an ar fi însemnat o lună.

Un alt exemplu este potrivit Genezei 5:15–18, Mahalalel a devenit tată la 65 de ani și a murit la 895 de ani. Nepotul său Enoh a avut un fiu la acceași vârstă, 65 de ani (Geneza 5:21). Dacă un an ar fi echivalent cu o lună așa cum se presupunea, ar rezulta că cei doi au devenit părinți la vârsta de 5 ani, ceea ce e mult mai greu de crezut decât faptul că puteau trăi sute de ani.

Citește mai mult pe www.redactia.ro