Radio Simplu

CÂT FAC 1-1+1?

Râzi cu lacrimi! „Cât fac 1 – 1 + 1?”, întrebarea care le-a dat mari bătăi de cap românilor

Imaginația sau neștiința oamenilor este, uneori, nemărginită, iar aceste lucruri sunt ilustrate cel mai bine în clipurile realizate de celebrul internaut Răzvan Anghelescu.

Intrebarea este mai mult decat banala, iar raspunsul l-ar da si un copil de clasa a doua in doar cateva secunde. Ei bine, oamenii de la sat pe langa faptul ca stau enorm sa se gandeasca, ofera si raspunsuri care mai de care mai haioase. De la „N-am vazut, n-am auzit”, pana la „-1” sunt raspunsurile oferite de aceste persoane.

E clar ca ei nu prea au fost la scoala, dar cu siguranta nici urmasii lor nu cred ca sunt foarte pasionati de acest lucru avand in vedere ca parintii lor nu sunt deloc deranjati de faptul ca n-au pic de cultura sau idee despre lucruri simple.

După ce a întrebat care este planeta pe care trăim, în ce an suntem sau ce este saliva, acesta le-a adresat românilor o întrebare simplă, de matematică. „Cât fac 1 – 1 + 1?”, o socoteală aparent simplă, dar care le-a dat bătăi de cap românilor.

Stați să vedeți răspunsurile lor!

Problema GENIALA: Doar 1 din 23.000.000 de oameni pot rezolva asta! Cat fac 9+5 dupa rationamentul de mai jos? Vezi raspunsul CORECT:

2+3=10
8+4=96
7+2=63
6+5=66

Dupa acelasi rationament, cat inseamna 9+5

Incearca sa rezolvi problema fara sa vezi raspunsul. Sport.ro iti ofera varianta corecta si rationamentul din spatele calculelor mai jos!

Raspunsul corect: toate calculele de mai sus au acelasi principiu! Cele doua cifre se aduna si se inmultesc cu prima cifra.

Astfel, 2+3=5, inmultit cu 2 inseamna 10. 8+4=12, inmultit cu 8 inseamna 96.

In acelasi rationament, 9+5=14, inmultit cu 9 inseamna 126.