Radio Simplu

Care este legătura dintre luna în care te-ai născut și bolile pe care le poți avea

Este deja cunoscut că nu toată lumea crede în horoscop, zodii sau astre. Nici măcar când vine vorba despre sănătate.

Dar chiar și cei mai sceptice oameni ar trebui să urmărească legătura dintre lua nașterii și bolile organismului, pentru că în acest sens s-au făcut mai multe studii foarte importante.

Specialiști de la Universitatea din Columbia au folosit dosarele medicale a peste un milion de oameni pentru a observa dacă există vreo legătură între luna în care pacineții s-au născut și bolile pe care le-au tot avut aceștia.

Bolile cu care ne alegem de-a lungul vieții au legătură cu genetica, cu stilul de viață dus. De asemenea, contează foarte mult și detaliile despre sarcina dusă de mamă, de condițiile pe care aceasta le-a avut pe parcursul celor 9 luni.

Dar probabil cea mai importantă și mai nouă descoperire este cea despre legătura dintre luna în care fătul a văzut lumina zilei și bolile pe care acesta le poate avea pe parcursul vieții.

Astfel că cei născuți în luna ianuarie pot să aibă probleme cu tensiunea arterială mărită. Aceasta este principala cauză pentru care foarte mulți oameni suferă, mai ales în Statele Unite ale Americii.

Studiul columbian a ajuns la concluzia că persoanele născute în prima treime din an au în general probleme cu inima, cei din ianuarie suferind mai multe de tensiune mărită.

Pentru cei născuți în februarie este caracteristic riscul scăzut de îmbolnăvire. Aceștia se pot considera fericiți pentru că nu suferă de anumite boli.

Insuficiența cardiacă și cancerul de prostată sunt caracteristice pentru cei născuți în luna martie. Chiar dacă nu e un examen plăcut, totuși bărbații născuți în martie trebuie să meargă la medic pentru a evita riscul îmbolnăvirii prostatei.

Anghina este boala de care suferă cei mai des persoanele născute în luna aprilie. De asemenea, ei mai pot să aibă dureri în piept pentru că oxigenul nu ajunge foarte bine la inimă.

Cei născuți în mai riscă mai puțin să sufere de probleme respiratorii. Preinfarctul este caracteristic mai ales celor născuți în iunie și acesta de cele mai multe ori precede un infarct.

Cei născuți în lunile iulie și august, la fel ca cei din februarie nu au nico problemă gravă de sănătate.

Oamenii născuți în luna septembrie au o legătură cu diferite alergii. Pentru cei din luna octombrie, sănătata în general ste un subiect sensibil, ca și ei.

Problemele de respirație mai sunt caracteristice și pentru persoanele născute în noiembrie. De asemenea, aceștia s-ar putea să aibă probleme cu atenția.

Vânătăile vor fi caracteristice mai ales poersoanelor născute în ultima lună din an. Unele dintre ele vor fi destul de grave și va fi necesară spitalizarea.

Trebuie menționat un lucru foarte important, că de multe ori bolile de care poate suferi cineva mai au legătură și cu sezonul în care se naște, nu doar cu luna.

Pentru acest proiect cei din Columbia au mai colaborat și cu alte instituții, doar pentru a înțelege cât mai bine care este legătura dintre luna nașterii și anumite boli.