Radio Simplu

Cântăreața din Romania care A DEPĂȘIT-O pe Madonna pe YouTube

Inna este aproape de recordul de 3 miliarde de vizualizări pe Youtube, trecând peste artiști cum sunt Akon, Sean Paul, Madonna, Lana del Rey, Kanye West, Lil Wayne sau Justin Timberlake.

Anunțul a fost făcut de Global Records, care anunță că artista din România are peste 11 milioane de fani, pe Twitter peste 1.3 milioane de followers şi 1.7 milioane de followers pe Instagram.

Cel mai popular clip al Innei este Yalla, cu peste 200 de milioane de vizualizări.

„Nu pot decât să fiu fericită pentru că muzica îmi este apreciată, că fanii urmăresc videoclipurile mele și că îmi ascultă piesele. Le mulțumesc și nu pot decât să îi asigur că urmează și mai multă muzică”, a declarat Inna.

Inna, pe numele sau complet Elena Alexandra Apostoleanu, s-a nascut la 16 octombrie 1986 in Mangalia. La varsta de opt ani Inna a inceput sa urmeze cursuri de canto.

A facut Liceul economic din Neptun si a absolvit Facultatea de Stiinte Politice din Constanta.

La finele anului 2007, in incercarea de a se afirma pe plan muzical, Inna i-a intalnit prin intermediul unui prieten comun pe membrii proiectului Play & Win. Beneficiind de sprijinul acestui grup de producatori, Inna a inceput inregistrarile pentru albumul sau de debut.

In 2008 a fost lansat si primul sau disc single, „Hot”, piesa ce a ajuns pe primul loc in clasamentele radio din Romania, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia si Grecia.

De pe albumul sau de debut, Hot (2009), Inna a lansat alte patru discuri single, „Love”, „Deja Vu”, „Amazing” si „10 minutes”, toate acestea castigand pozitii fruntase in clasamentele de specialitate din Europa.

Pe 15 aprilie 2009, cantareata a semnat un contract de management cu una dintre cele mai importante case de inregistrari din America, Ultra Records. Prin semnarea acestui acord, compania se angaja sa promoveze materialele discografice ale cantaretei in S.U.A., Regatul Unit si Canada. Ulterior, interpreta a castigat patru trofee la gala premiilor Romanian Music Awards 2009.

In aprilie 2009, slagarul Innei, „Hot”, a fost nominalizat la categoria „Cea mai buna melodie internationala” in cadrul ceremoniei Premiilor Eska. In toamna anului 2009, Inna obtinea un trofeu la premiile MTV Europe Music Awards, la categoria „Cel mai bun interpret roman”.

Cel de-al saselea disc single al Innei, intitulat „10 minutes”, a avut premiera la data de 25 ianuarie 2010, pe site-ul postului Radio 21, dar si pe pagina web a interpretei.