Radio Simplu

Când a urcat pe scenă şi a început reprezentaţia, toţi au fost fermecaţi de talentul său minunat…

Competiţiile de talente pot aduce de foarte multe ori în faţa lumii adevărate poveşti de viaţă. Oameni care au trăit drame sau experienţe mai mult sau mai puţin fericite vin în faţa publicului să transmită mesaje solide cu ajutorul cărora reuşesc să impresioneze de fiecare dată. Toţi aceşti oameni au însă un lucru comun – transmit gândurile lor sincere prin intermediul unei pasiuni arzătoare.

Sal Gonzalez, un tânăr talentat originar din Los Angeles, California, a reuşit să lase fără cuvinte întreaga asitenţă atunci când a început să relateze câteva aspecte triste din viaţa sa. Întrebat de meseria pe care o practică în prezent, Sal a precizat faptul că este un voluntar devotat care încearcă să le poarte de grijă soldaţilor răniţi pe frontul de luptă.

Faptul că îi ajută astăzi pe militarii răniţi nu este de mirare având în vedere că el însuşi a fost înrolat în armata Statelor Unite şi în timp ce se afla pe frontul de război din Irak a trecut printr-o situaţie limită în anul 2004, care i-a lăsat urme adânci.

Pe când se afla în Irak de numai două luni şi efectua alături de colegii săi o misiune de rutină, Humvee-ul cu care se deplasau a trecut peste o mină activă care a explodat pe loc. Scenele care au urmat au fost îngrozitoare! Sal a deschis ochii şi a observat că toţi erau captivi în vehiculul răsturnat, urechile îi tiuiau puternic, iar fumul dens făcea aproape imposibilă respiraţia. Ciudat însă este faptul că şocul îl făcea pe Sal să nu simtă nicio durere având în vedere că piciorul său stâng era aproape rupt în două.

La o săptămână după cumplitul accident bărbatul a deschis ochii pe patul de spital şi l-a întrebat pe medic când se poate întoarce la datorie, iar răspunsul acestuia a fost foarte tranşant. Cariera sa militară se terminase în acel moment!

Muzica a fost cea care l-a salvat pe Sal Gonzalez! Această artă minunată i-a dat aripi noi şi l-a ajutat să treacă peste durerea imensă şi peste faptul că avea să îşi petreacă o viaţă întreagă cu o proteză ce îi ţinea loc de picior. Cu multă siguranţă în glas, Sal şi-a cuprins cu fermitate chitara şi a cântat în faţa juriului şi a publicului mai hotărât ca niciodată melodia „Ain’t no sunshine”. Reprezentaţia sa plină de putere şi talent a fost aplaudată îndelung de toţi cei prezenţi în sală, iar juriul nu a stat pe gânduri şi l-a răsplătit cu voturile favorabile mult dorite.

Prin prezenţa sa la competiţia „America’s Got Talent”, acest tânăr militar în rezervă a arătat tuturor că dacă ai un vis în care crezi cu adevărat poţi găsi calea de a duce un trai normal, chiar dacă viaţa ţi-a dat o lecţie dură. Pentru toţi cei care i-au aflat povestea şi care au avut şi şansa să îi asculte talentul muzical, cu siguranţă Sal Gonzalez este un adevărat erou.