Radio Simplu

Călătorii unui tren cântă melodia Somewhere Over The Rainbow

Un bărbat a convins un vagon întreg să cânte o melodie alături de el și prietenii lui.

De cele mai multe ori, atunci când facem naveta, suntem obișnuiți să fim înghesuiți și să nu avem loc să facem un pas, să fim obosiți și fără energie. Totuși, într-o dimineață răcăroasă, în Perth, Australia, oamenii stăteau liniștiți pe locurile lor, încercând să evite contactul vizual cu alți pasageri.

Tocmai atunci, Peter Sharp, s-a hotărât să nu lase lucrurile așa și să le ofere una dintre cele mai frumoase călătorii cu trenul pe care au avut-o în viața lor. Peter le-a spus tuturor:
„Bună dimineața doamnelor și domnilor. Aș vrea să contribui acestei călătorii cu trenul prin a vă spune că vă mulțumesc.

Vă mulțumesc că v-ați trezit atât de devreme în această zi rece. Vă mulțumesc că v-ați decis să ieșiți din casele voastre comode și călduroase pentru a merge la locul de muncă. Vă mulțumesc pentru faptul că munciți în scopul de a vă întreține familiile, prietenii, viitorul.”

Imaginile arată cum oamenii s-au uitat curioși în stânda și în dreapta, întrebându-se poate, oare ce va încerca să le vândă omul care le-a atras atenția. În schimb, Sharp începe să le ofere câte o foaie pe care erau versurile melodiei “Somewhere Over The Rainbow” și invită toți pasagerii să cânte împreună cu el.

Sloganul acestuia este: „nu este vorba despre ceea ce avem, ci despre a face ceea ce ne face fericiți.” În același timp, un cântăreț de ukulele își face apariția, iar Peter începe să cânte. Călătorii se simt stânjeniți la început și mai mult mormăie versurile, într-o ezitare tăcută.

Totuși, câteva versuri mai târziu, pe măsură ce cântecul și stația ajung tot mai aproape de final, tot vagonul cântă tare și zâmbește, ca și cum ar fi fost un grup de camarazi care se cunosc de cel puțin zece ani.

Este adevărat, Peter recunoaște că a avut ajutor de la câțiva prieteni care stăteau în acest vagon, dar că nu au fost atât de mulți. Mai mult de 60% dintre oamenii care au cântat au fost străinii care chiar mergeau spre muncă. Am cântat întregul cântec, câștigând, încetul cu încetul, încredere de la participanți.

Atunci când am terminat, toată lumea simțea o emoție pozitivă și aplauze, încurajări și zâmebete veneau neîncetat de la oameni.

Cântecul din Perth este cel mai îndrăzneț eveniment pe care l-a făcut acest grup, dar speră să mai orchestreze astfel de acte spontane de fericire în aște cinci orașe din Europa.
„S-a creat această electricitate în aer, iar atunci când ne-am dat jos din tren, erau pur și simplu zâmbete care se vedeau pe fețele tuturor oamenilor din vagon, a spus Sharp într-un interviu.

Unul dintre prietenii noștri a rămas în tren pentru a afla care este impactul pe care l-am făcut asupra oamenilor. Toți oamenii și-au urat o zi bună unul altuia după ce am plecat, așa că a fost minunat.”

Experimentul pe care au reușit să-l demonstreze persoanele din acest grup are legătură cu faptul că muzica poate uni oamenii, chiar dacă sunt străini.