Radio Simplu

Breaking news! O superputere a intrat oficial în criză economică după 11 ani

Din cauza efectelor generate de pandemia de coronavirus, statisticile indică faptul că Marea Britanie a intrat oficial în criză economică pentru prima dată în 11 ani.

Marea Britanie a intrat oficial în recesiune după ce pandemia de coronavirus a provocat o scădere cu 20,4% a economiei între lunile aprilie şi iunie.

Conform Daily Star, cifrele-record au fost puse la dispoziţie de Oficiul Național de Statistică.

Aceasta este o știre de ultimă oră și este actualizată în permanență.

Vă rugăm să actualizați pagina regulat pentru a obține ultimele informaţii.

Cel mai afectat domeniu a fost Turismul, la fel ca în multe ţări ca obţineau venituri importante din această zonă economică.

Aceeaşi sursă a publicat date referitoare la al doilea trimestru din 2020, în care numărul şomerilor britanici a crescut cu 220.000 de oameni.

Printre cei mai afectaţi au fost muncitorii tineri şi vârstnici, precum şi cei care execută diverse lucrări manuale.

Totuşi, trebuie subliniat că informaţiile de la Oficiul Național de Statistică nu includ cele câteva milioane de persoane susţinute de programele de păstrare a locurilor de muncă, iniţiate de guvern.

În acest context, unul din trei angajatori britanici plănuieşte să reducă numărul de locuri de muncă în următoarele trei luni.

În acest context amintim previziunea lansată la finalul lunii mai 2020 de economistul Nouriel Roubini.

Cel cunoscut pentru că a prevestit înaintea multora criza economică mondială din 2008 crede că pandemia va provoca poate cea mai gravă criză economică din istorie.

Conform BBC, Roubini a prevestit o criză prelungită și o recuperare lentă din cauza efectelor pe care coronavirusul chinezesc le va avea asupra economiilor mondiale.

Profesorul Roubini a spus că există unele locuri de muncă care nu vor mai fi valabile după criză şi chiar dacă economia globală se va recupera, recuperarea va fi „anemică”.

El fost foarte clar când a vorbit despre o recesiune „fără precedent”: „În timpul crizei financiare globale a fost nevoie de aproximativ trei ani până când producția a scăzut brusc.

De data aceasta nu a durat trei ani, nici măcar trei luni. În trei săptămâni a existat o cădere liberă a fiecărei componente.”

Celebrul economist a mai spus că orice recuperare va avea forma a ceea ce economiștii numesc „U” sau chiar „ceva mai aproape de L”.

El o numește „depresiune mai mare”. Ce înseamnă o recuperare în formă de U? Creșterea va scădea și coborî, și apoi se va ridica numai după o perioadă prelungită de creștere lentă sau inexistentă.

O recuperare în formă de L este și mai drastică, căzând brusc și rămânând la un novel scăzut o perioadă lungă de timp.

La acest scenariu sumbru se va ajunge din cauza numărului de locuri de muncă pierdute atât în ​​țările bogate, cât și în cele sărace, conform celor spuse de Roubini.