Radio Simplu

Breaking news! Noi măsuri anunțate de Iohannis privind epidemia de COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat miercuri cu membri ai Guvernului pe tema noului coronavirus, după ce și marți a avut o ședință de evaluare a situației din țară.

La discuţii au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

La finalul şedinţei de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, preşedintele Iohannis a susţinut o declaraţie de presă.

Şeful statului a avut şi marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare cu privire la COVID-19, la care au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

La final, Iohannis a făcut primele anunțuri. „Este nevoie de măsuri speciale, în vremuri speciale. Românii au probleme imense. Venim cu măsuri de sprijin pentru oamenii simpli și pentru firmele românești. Criza se va termina. Când criza sanitară se termină vrem să repornim economia și să revenim la o viață normală.

Se conturează o rectificare bugetară care se face în această stare de urgență pe două paliere. Alocăm mai mulți bani pentru sănătate. Este nevoie de oameni și de bani. A doua se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu. Este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor care intră în șomaj tehnic.

Guvernul este pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice și pentru firme. Ratele pot fi amânate până la finalul acestui an. Economia își va reveni atunci”, a anunțat Iohannis.