Radio Simplu

Breaking! Anunțul BNR care-i înspăimântă pe românii cu credite: Creștere puternică a ROBOR înainte de sărbători!

Banca Națională a României vine cu vești proaste pentru românii cu credite după ce a publicat azi indicele ROBOR. Acesta a crescut puternic și a ajuns la cea mai ridicată valoare din ultimele cinci luni și jumătate.
Zi de coșmar pentru cei cu cei care au rate după ce indicele ROBOR la 3 luni a crescut spectaculos azi. Vineri, 20 decembrie acesta a atins o valoare de 3,22% cu o creștere de 0,06% față de ieri, atingând astfel cea mai mare valoare din iulie.

Și indicele ROBOR la 6 luni este în creștere, atingând de asemenea cea mai mare valoare din iulie și până în prezent. Valoarea atinsă azi este de 3,27%, în urcare cu 0,06%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), publicat de BNR la începutul lunii mai este la valoarea de 2,66% pentru al doilea trimestru din 2019.