Radio Simplu

Beneficiile porumbului pentru organism

Dacă nu știai, porumbul dulce are o mulţime de beneficii pentru oraganismul tău. Este sărac în calorii, deci nu trebuie să îți fie teamă că te-ar putea îngrășa și acoperă o valoare de 10% din carbohidraţii necesari zilnic şi 17% din cantitatea necesară de fibre.

Alte proprietăți ale porumbului dulce se datorează catităților mari de: magneziu, fosfor, potasiu, mangan, fier, zinc, seleniu.

Așadar, toate aceste vitamine și nutrienți te ajută să stai departe sau să tratezi următoarele afecțiuni:

Cancerul pulmonar

Beta criptoxantina, o substanță furnizată de porumbul dulce și similară antioxidantului beta caroten, este transformată de organism în vitamină A, atunci când provine din alimente. Un studiu derulat de oamenii de știință chinezi a demonstrat că există o relație invers proporțională între consumul de beta criptoxantina și dezvoltarea cancerului pulmonar. Deci, consumă porumb dulce!

Scade riscul de infarct

Porumbul fiert este bogat în acid folic, bun pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii. Acidul folic reduce riscul bolilor de inimă şi scade riscul de infarct.

Protejează vederea

Porumbul dulce conține antioxidantul zeaxantina, pigmentul care dă porumbului culoarea galbenă. Consumul acestui antioxidant are un efect protector împotriva bolilor oftalmologice survenite odată cu înaintarea în vârstă, așa cum este degenerarea maculară.

Vindecă virozele

Vitamina A din porumb ajută la creșterea rezistenței organismului în lupta împotriva infecțiilor. Consumarea produsului în perioada răcelilor sau a virozelor respiratorii ajută la o vindecare mai rapidă a organismului.

Deci, ți-am dat suficiente motive să îl consumi? Transformă-l în vedeta dietei tale!