Radio Simplu

Beneficiile pepenelui roșu în perioada verii

Atunci când vine vara pepenele roșu este unul dintre cele mai consumate alimente. Acesta conține foarte multă apă și datorită consumului de pepene roșu suntem foarte hidratați și scăpăm ușor de senzația de foame.

Pepenele roși ne ajută inclusive atunci când transpirăm pentru că are o cantitate impresionantă de săruri de sodiu sau de electroliți. În plus cei mai mulți pepeni sunt dulci, au un miros frumos, ne răcoresc și beneficiile nu se opresc aici.

Spre exemplu anume în pepenele roșu găsim cea mai mare cantitate de licopen, dintre toate fructele și legumele din natură. Asta chiar dacă despre roșii se credea în general că ele conțin foarte mult licopen.

Pepenele este un foarte bun antioxidant și ajută organismul să păstreze o sănătate de fier. Este atât de eficient încât poate chiar să prevină anumite forme de cancer.

De obicei acesta este un aliment folosit doar pe post de gustare, dar pentru cât de benefic este în general, ar trebui să fie consumat mult mai des.

Pe lângă licopen, pepenele roșu mai conține și foarte mult potasiu, așa că îl poți înlocui cu succes dacă ție sau copilului tău nu vă plac legumele verzi, cum ar fi spanacul. Potasiul ajută foarte mult mai ales sistemul urinar, rinichii.

Astfel scazi șansele instalării în rinichi a pietrelor. Acest element este bun pentru un sistem muscular puternic. Ajută de asemene și la funcționarea optimă a sistemului nervos și menține într-un echilibru perfect tensiunea arterială.

Nici nu este nevoie să consumi foarte mult pepene dacă vrei să te bucuri de o sănătate de fier și de unele dintre cele mai importante elemente nutritive pentru organismul tău. Pepenele roșu conține foarte multă vitamina A.

Aceasta este un foarte bun antioxidant care ajută la sănătatea ochilor.

Pe de altă parte vitamina C și complexul de vitamina B îți vor ajuuta sistemul imunitar. Are de asemenea și foart puține calorii, fapt ce contribuie în mod semnificativ în lupta cu radicalii liberi.

Trebuie să mai știi că nu doar miezul din pepenele roșu este bun pentru sănătate ci și coaja sa verde. Aceasta conține citrulină, element de bază atunci când vrei să îți ajuți vasele de sânge să se relaxeze.

În acest mod este redus stresul oxidative, responsabil de majoritatea inflamațiilor care afectează organismul. Pepenele roșu este potivit și în cazul inflamațiilor articulațiilor. Așa că dacă suferi de osteoartrită poți să consumi pepene roșu pentru că el va ameliora simptomele bolii.

în plus, dacă în genral ești o persoană sănătoasă și nu ai ce să previi sau să tratei cu ajutorul pepenelui roșu, îl poți consuma măcar pentru benrficiile pe care le are asupra frrumuseții sau a aspectului fizic în general.

Acesta oferă o serie important de nutrienți pentru piele. Se cunosc foarte multe tratamente pentru piele pe bază de pepene roșu. Datorită lui pielea devine mult mai sănătoasă, mai strălucitoare și nu numai.

Îl poți consuma cu încredere în cazul în care ai pielea uscată. Acesta va avea grijă de ea, și chiar mai mult va ajuta la exfolierea ei natural și la producția unei cantități necesare de colagen.