Radio Simplu

Bebelusul se chinuia sa urce in pat. Priveste ce face catelul cand il vede

Acest copilas dorea sa se urce in patutul cainelui. Patrupedul a vazut ceea ce vrea sa faca micutul si si-a dat seama ca daca se va urca in acel patut se va murdari.

Pentru a evita acest lucru si pentru a ajuta copilul, catelul a luat usor din patut patura si s-a asezat pe ea, asteptand ca bebelusul sa intre in patut.

Priveste cat de draguti sunt amandoi! Catelul sta si asteapta cu drag ca micutul bebelus sa se urce in patut. Bebelusul incearca sa urce, insa patutul este prea inalt si nu reuseste sa ajunga.

Iata cat de mult se chinuie si cat de simpatic este facand aceste eforturi. Intr-un final, cand totul devenea deja palpitant si cainele se ofera sa-l ajute, bebelusul cedeaza.

Acest lucru face ca videoclipul sa fie mai simpatic.

Care este cel mai potrivit caine pentru copii? Exista foarte multe rase de caini care sunt recomandate pentru copii, sau altfel spus caini care sunt foarte prietenosi cu acestia.

Cei care doresc sa achizitioneze un caine ca animal de companie trebuie sa stie ca acesta necesita mult timp si atentie, nu este ca o pisica sau un papagal care nu au nevoie de atat de multa grija.

Un caine trebuie educat si ingrijit, trebuie instruit unde sa-si faca excrementele, unde sa manance, trebuie scos la plimbare, etc.

Daca in familie sunt copii este bine sa se acorde multa atentie la ce rasa de caine se alege, care ar fi cea mai potrivita rasa si ce este mai bun de luat un mascul sau o femela.

Foarte important in alegerea unui caine este si ceea ce spune copilul, ce rasa de caine isi doreste. Prin achizitionarea unui caine parintele indeplineste dorinta copilului de a avea un prieten necuvantator, dar il ajuta in acelasi timp sa cunoasca lumea animalelor.

Decizia de a lua un caine este luata in familie si depinde si de varsta copilului, de capacitatea acestuia de a avea grija de un astfel de animal de companie, dar si de perspectiva parintilor lui asupra viitorului cainelui.

In cadrul familiei, fiecare membru trebuie sa aiba un rol in ce priveste grija pentru caine.

De asemenea familia va suporta cheltuielile care se fac pentru mancare, plimbare, consultatii la medicul veterinar, vaccinari.

Educarea cainelui, hranirea, plimbarea dimineata si seara sau chiar si in cursul zilei, strangerea stricaciunilor dupa acesta, vor fi suportate de toti cei din familie, nu doar de copil.

Procesul de comunicare dintre copil si caine trebuie intotdeauna supravegheat de catre parinti, mai ales in cazul in care copilul este mic.

Cainele trebuie dresat, iar copilul invatat cum sa se comporte cu un animal. Iata cateva rase de caini potrivite ca animale de companie pentru copii:

Rasa de caine Pudel – Este un caine foarte inteligent, afectuos fata de copii, bland si prietenos. Acest caine este o alegere excelenta printru cei care au copii, este recomandat pentru copiii de orice varsta.

Pudelii sunt atat de prietenosi incat dorm langa stapanii lor ca niste pisici, sunt nedezlipiti de stapani.

Cainele Labrador – Acesta este un caine care poate fi iubit de oricine. Este o rasa foarte populara, cunoscuta pentru comportamentul prietenos, pentru capacitatea sa de a se adapta in familie si de a fi dresata cu usurinta.

Fata de copii Labradorul este foarte afectuos, iubitor, prietenos si sociabil. In caz de pericol are obiceiul sa latre foarte tare pentru a avertiza acest lucru.

Cainele Golden Retriever – Nu este o rasa dificila, se ataseaza foarte repede de copii si ii iubeste neconditionat. Este un caine energic, vesel, inteligent, loial si prietenos. Poate fi dresat foarte usor. Drept caine de paza este mai putin recomandat.

Rasa de caine Collie – Acest caine este bland si docil fata de copii. Fiind o rasa foarte inteligenta poate fi recomandata copiilor de orice varsta.

Are un aspect foarte frumos, pus in evidenta de ochii blanzi, expresia placuta, dar si de blana matasoasa, cu par moale si lung, care necesita o ingrijire constanta, trebuie sa fie periata zilnic.

Poate fi usor de dresat, are un comportament jucaus si prietenos.

Setter Irlandez – Este un caine recomandat copiilor energici, fiind o rasa de vanatoare. Setterul are chef de plimbare toata ziua, de alergat in aer liber de aceea trebuie sa aiba un stapan care sa-i acorde mult timp, sa se joace cu el, sa il lase sa-si consume energia.

Fata de copii este prietenos, afectuos, un companion excelent. Pentru a fi un animal de companie ascultator are nevoie de instruire, trebuie sa fie dresat.

Ciobanesc German – Nu este agresiv fata de copii, este prietenos si se comporta bine fata de ei. Poate fi un bun prieten pentru un copil cu varsta minima de 8-9 ani. Ciobanescul German este si un caine ideal pentru protectia familiei si a casei.

Cainele Bulldog – Acesta este un caine excelent pentru o persoana care are mai putin timp liber. Este ascultator, loial, sociabil, nu este foarte energic de aceea se multumeste cu doua plimbari scurte pe zi.

Rasa Bull Terrier – Este un caine care se ataseaza foarte repede de copiii de orice varsta si se intelege foarte bine cu acestia.

Daca este dresat corespunzator va fi si foarte ascultator, iar pentru copii este un prieten adevarat, are rabdare cu ei, ii protejeaza in caz de nevoie, el fiind si un caine de paza foarte bun.