Radio Simplu

Banc cu Florin Piersic

Cele mai tari bancuri cu Florin Piersic

Cele mai tari bancuri cu Florin Piersic. Discuţii ale actorului în timpul liber 1.Florin Piersic e revoltat cu privire la referendum: „E inuman să îmi ceară să răspund la o întrebare prin «DA» sau «NU»”

2. Florin Piersic prinde peştişorul de aur. Peştişorul lesina când Piersic înca povestea prima dorinţă.

3. Recensământul nu se poate încheia, fiindcă nu s-a întors recenzorul de la Florin Piersic. Cele mai tari bancuri cu Florin Piersic. Actorul şi mijloacele de comunicare moderne

4. Un avion aşteaptă să decoleze de 8 ore, după ce pilotul l-a sunat din greşeală pe Florin Piersic.

5. Tragedie la SRI: Agentul care îi intercepta convorbirile lui Florin Piersic a lesinat de epuizare

6. Un român se laudă că a vorbit cu Florin Piersic la telefon fără să i se descarce bateria.

7. O companie românească producătoare de GPS-uri a fost acţionată în instanţă după ce utilizatorii acestora au relatat faptul că GPS-ul raportează eronat durata de timp parcursă de la o adresă la alta. Astfel, o jumătate de oră înregistrată pe ecranul GPS-ului se tranforma într-o oră.

O oră se transforma în două şi tot aşa… În urma acţiunii înaintate de către utilizatori compania a decis să rezilieze contractul cu Florin Piersic, a cărui voce era folosită ca ghid.

Florin Piersic (n. 27 ianuarie 1936, Cluj, Regatul României) este un actor român de teatru și film. A jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice, haiduci.

Născut din părinți bucovineni (mama originară din Valea Seacă, tatăl, medic veterinar, originar din Corlata), Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana,[3] apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi Colegiul Național Emil Racoviță).

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimistă, Oameni și șoareci sau Orfeu în Infern, piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Național din București).

De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.

La 10 decembrie 2012, prin decretul președintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetățenia Republicii Moldova. Florin Piersic a adresat o scrisoare președintelui moldovean motivând solicitarea prin faptul că acolo este primit foarte bine de oameni și se simte iubit, iar tatăl lui a activat, în calitate de medic veterinar, atât în Bucovina cât și în Basarabia (la Cernăuți, respectiv Soroca).

În anul 2009 Florin Piersic înregistrează un disc de autor la casa de discuri OVO MUSIC: „Florin Piersic – Hoinărind printre amintiri în lumea muzicii lui Dan Iagnov”. Toate cele 10 melodii sunt compuse de Dan Iagnov: „O poveste de o zi”, „Latino lasciv”, „Anemone mii”, „Femeia e secretul”, „Și ploua…”, „Pe cărările vieții”, „Poveste cu un saxofon”, „Viața este o poveste”, „Cînd ninge” și „Un pas pe zăpadă”. Versurile cântecelor „Latino lasciv” și „Anemone mii” sunt scrise de Dan Iagnov. Versurile celorlalte cântece sunt scrise de Andreea Andrei.

A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Actorul Florin Piersic a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.