Radio Simplu

Atenție, șoferi! Blocaje în trafic pe Valea Prahovei

Încheierea vacanței de Sărbători produce probleme în traficul din România, primele probleme fiind semnalate pe Valea Prahovei.

Numărul de mașini în trafic a început să crească, joi dimineața, pe DN 1 Ploieşti – Braşov, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La Comarnic unde se circulă în coloană pe sensul de urcare spre Braşov, între kilometrii 101 – 107, precum şi în zona centurii Sinaia, pe tronsonul kilometric 123 + 500 de metri – 125 + 800 de metri.

Tot în coloană se circulă, în acelaşi sens de deplasare, între kilometrii 128 şi 131, în staţiunea Buşteni.

Infotrafic anunță că se circulă în condiţii de aglomeraţie şi pe tronsonul kilometric 92+600 de metri – 95+600 de metri, pe sensul către Braşov al DN 1, în comuna Cornu.

Au fost deja trimiși poliţişti pentru fluidizarea traficului. Aceștia îi sfătuiesc pe șoferi să respecte indicaţiile poliţiştilor, să adapteze viteza condiţiilor de trafic şi de drum, să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalţi participanţi la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcţiei, semnalizând totodată această intenţie.

De asemenea, poliţiştii le recomandă şoferilor să ia în calcul și folosirea rutelor alternative, care pot fi mai puţin aglomerate decât arterele principale.