Radio Simplu

Atac dezlănțuit la adresa lui Iohannis! Dragnea, scos din joc de PSD: Anunțul zilei

Război total pe scena politică înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale. Cei de la PSD s-au dezlănțuit la adresa lui Klaus Iohannis. Social democrații neagă cu vehemență informația zilei și neagă alăturarea de fostul lor șef.

Un nou război pe scena politică autohtonă cu doar câteva zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis și șefa PSD, Viorica Dăncilă, se bat pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni.

Știrea conform căreia Liviu Dragnea s-a văzut cu mai mulți lideri PSD pentru a stabili strategia partidului după prezidențiale a fost negată vehement atât de Lia Olguța Vasilescu, dar și de Gabriela Firea. În permisia de o zi pe care a avut-o pe 31 octombrie, Liviu Dragnea ar fi avut discuții cu mai mulți social democrați. Dragnea s-ar fi întâlnit cu Lia Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Darius Vâlcov, dar și cu un alt lider al partidului. Discuțiile au vizat organizarea pentru preluarea PSD după turul al doilea al alegerilor. Între lucrurile pe care le-ar fi stabilit a fost și păstrarea Vioricăi Dăncilă în echipa de conducere.

După ce Vasilescu a negat întâlnirea, și Gabriela Firea a ieșit la rampă. Primarul Capitalei spune că informația este una falsă și a fost lansată de staff-ul lui Klaus Iohannis, de teama că scorul pe care Viorica Dăncilă îl va obține la prezidențiale va fi peste ceea ce estimau ei. Firea a transmis că ar fi ”distructiv” pentru PSD o luptă între lideri pentru preluarea puterii, în eventualitatea unui eșec la prezidențiale.

”Nu am auzit și sunt convinsă că nu a avut loc. E o știre falsă lansată de staff-ul de campanie al lui Klaus Iohannis ca să ne lege pe noi toți de Dragnea. Nu a avut loc o astfel de întâlnire, nu s-a discutat despre succesiunea la șefia PSD, nu ne ocupăm de așa ceva. Nu cred că ne vom afla în situația anunțată cu surle și trâmbițe de oamenii lui Klaus Iohannis că doamna Dăncilă va pierde cu un scor rușinos ca noi să ne tăiem capetele între noi. Are alte lucruri la care să se gândească decât la cine să preia PSD. A începe o bătălie între noi ar fi distructiv. Noi trebuie să luptăm cu toate forțele să nu pierdem alegerile locale. Eu nu voi pierde nicio secundă din existența mea ca să o dau jos pe Viorica Dăncilă”, a spus Gabriela Firea, conform RTV.