Radio Simplu

Astăzi conduc limuzine însă nu pot uita primele lor ”autoturisme” Ce mașini au condus vedetele cândva!

GALERIE FOTO (2)

Astăzi se afișează în arătoase automobile ori, în cazuri excepționale, limuzine, însă nu pot uita momentele când au reușit să-și ia prima mașină. Chiar dacă astăzi par hârburi de tot râsul, în alte vremuri, erau altfel văzute și prețuite. Deși pare greu de crezut, câțiva din cei enumerați s-au simțit în acei ani, când șofau prima lor mașină- fie ea Dacia, Trabant ori Tico-, privilegiați.

Primul automobil pe care l-a avut Mihai Morar după ce și-a luat permisul, în anii 90, a fost un Daewoo Tico. O mașină micuță și a făcut eforturi să o mențină în funcțiune căci a avut pentru ea o puternică legătură emoțională. Ultima oară, până ca acesta să fie mâncată de rugină și dusă la ”fiare vechi”, stăpânul său, însoțit de Daniel Buzdugan, a scos-o ”în lume” la o paradă a mașinilor în miniatură, în urmă cu opt ani.

Actorul Andrei Araditis (FOTO)poate fi numit erou căci a fost slujit de un bătrân Tico (fabricat 1991), până în 2017, când mașina a clacat definitiv. Actor popular, ce nu ți l-ai fi închipuit în așa mașinuță, Aratidis a strâns multe amintiri cu Tico-ul său care l-a fost de nădejde la multe evenimente din viața sa.

Înainte să ajungă la mărci de lux precum Rolls Royce ori Bentley, Irinel Columbeanu și-a făcut ”rodajul” pe un Trabant, mașină pe care avut-o de la 19 ani, încă din primul an de facultate. Saga sa automobilistică începută în comunism, a continuat cu încă un Trabant, apoi două Oltcit-uri și o Dacia.