Radio Simplu

Apelul disperat făcut de Raed Arafat! Ce nu trebuie să facă românii în perioada următoare

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a lansat un nou mesaj în contextul epidemiei de coronavirus din ţara noastră. Oficialul îi roagă pe români să nu aglomereze unităţile de primiri urgenţe fără un motiv bine întemeiat.

Arafat a anunțat aseară, împreună cu ministrul de Interne, noile măsuri care se impun în perioada următoare.

După ce a menționat că va avea loc o redistribuire a rezidenților, secretarul de stat a făcut un apel la românii care au simple viroze să nu agomerezze unitățile de primiri urgențe, și să-și contacteze medicii de familie.
Nu este pentru prima dată când face acest apel public.

El a mai postat pe pagina de Facebook un nou mesaj despre epidemia de coronavirus cu care ţara noastră se confruntă. „Nu aglomerati unitatile de primiri urgente fara motiv bine intemeiat si nu puneti in risc viata voastra sau a altora!”, a scris Raed Arafat pe pagina de siocializare.

De asemenea, campania de informare promovată de Raed Arafat arată că românii nu trebuie să meargă la doctor dacă tuşesc sau au febră. „Evitaţi contactul cu alte perdoane şi sunaţi la medicul de familie sau la Direcţia de Sănătate Publică din judeţ. În caz de urgenţă sunaţi la 112„, ne învaţă campania de informare a Observatorului Român de Sănătate şi al Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, postată de către Raed araft pe Facebook.

Studenții din anul IV la Medicină vor fi recrutați pentru camerele de gardă
Începând de miercuri, 18 martie, rezidenții la specialitățile medicină de urgență, anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secții în care sunt distribuiți și se vor prezenta până la ora 12.00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secțiile a căror specialitate o urmează.

Rezidenții în specialitățile medicină de internă și medicină de familie întrerup de asemenea stagiile de pregătire și se vor prezenta la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la Serviciile Județene de Ambulanță, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă sau secțiile de spital, în funcție de necesități.

Rezidenții din alte specialități medicale decât cele enumerate până acum vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați în funcție de necesități.