Radio Simplu

Aparitie SF in Dambovita! Ce a gasit un taran pe ogorul lui

GALERIE FOTO (4)

Gabriel Oncescu vrea sa dea lovitura pe piata cu un produs spectaculos: cartoful mov care te poate vindeca inclusiv de boli incurabile! Pretul unui kilogram este insa de zece ori mai mare decat a cartofilor normali.
Romanii au simtul afacerilor, iar acum au prins si gustul unora mai putin obisnuite. Cum este cazul unui taran din Dambovita care, satul sa investeasca in pomicultura, si-a propus sa schimbe foaia si sa vina pe piata cu un produs de-adreptul inedit: cartoful mov! Culoarea este data de antocianina care se gaseste in fructele de padure, insa proprietatile acestei legume sunt cele care il fac si mai special, spune Gabriel Oncescu.

“Am platit 7.000 de euro pentru seminte, aduse din Peru, prin diversi intermediari. Cred ca sunt al doilea producator din Romania, insa dupa productie, este posibil sa fiu primul. Si asta pentru ca eu am scos patru tone de cartofi mov pe care urmeaza sa-i vand. Scopul acestei afaceri nu a fost acela de a ma imbogati, ci pentru a aduce pe piata din Romania un produs care poate fi folosit ca leac pentru mai multe afectiuni, unele dintre ele incurabile”, a explicat Oncescu.

Ideali pentru diete

Producatorul recunoaste ca desi pretul cartofilor mov este de zece ori mai mare decat cel al cartofilor normali, spune ca are deja o strategie prin care sa-si gaseasca clienti si sa-i fidelizeze.

“Culoarea mov, la unii dintre ei albastru violet sau rosie, nu se schimba la fierbere, si nici gustul. Clienti vor fi destui, sunt convins, pentru ca le voi da sa deguste, pentru ca sunt foarte buni si cruzi, caci nu sunt plini de amidon ca cei normali. Le voi sugera inclusiv retete, salate si de gatit, desi ca sa-si pastreze calitatile ei nu trebuie prajiti, ci fierti”, a mai spus Gabriel Oncescu.