Radio Simplu

Anunț de ultimă oră despre salariile românilor! Milioane de oameni sunt vizați

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a dat joi asigurări că guvernul din care face parte va respecta legislația în vigoare, în privința salariilor. El a avertizat însă că deficitul bugetar este la 10 luni mai mare decât a fi trebui să fie la sfârșitul anului și că există riscul să depășească 4% din PIB.

Bugetul pentru 2020 va fi construit pe legislația în vigoare, a declarat joi ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, care a dat astfel asigurări că guvernul din care face parte nu va umbla la creșterea salariilor promisă de PSD.

Astfel, salariile medicilor și ale profesorilor nu vor avea de suferit, a mai spus Cîțu, și vor avea loc creșterile salariale prevăzute în lege.

În prezent, fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului are doar 4 milioane de lui, bani cu care se vor plăti facturile către companiile private, care nu sunt de vină că Guvernul a furat din banl public, a mai spsu joi Ministrul de Finanțe.

El a avertizat că deficitul bugetar este la 10 luni mai mare decât a fi trebui să fie la sfârșitul anului și că există riscul să depășească 4% din PIB, ”dacă nu se va face nimic” în această privință.

De asemenea, Florin Cîțu a declarat că dorește ca Guvernul să revină la relații bune cu băncile, pentru a se putea finanța la costuri cât mai mici, spre deosebire de ce s-a întâmplat în mandatul predecesorului său, Orlando Teodorovici.