Radio Simplu

ANM, avertizare de fenomene meteo periculoase. Românii sunt sfătuiți să nu iasă din casă

Cu doar câteva zile înainte de Paște, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) revine cu o avertizare de fenomene periculoase în unele zone din casă. În urma anunțului, românii sunt sfătuiți să nu iasă din casă în intervalele orare

*Cod galben de ceață, care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m valabil de la : 23-04-2019 ora 8:00 până la ora 11:00, în Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

*În județul Caraș- Severin este anunțat cod galben, cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 65-85 km/h, valabil de la ora 6:00 până la ora 9:00.

*În județul Sălaj este anunțat cod galben cu intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge local 55…65 km/h, valabil de la ora 5:30 până la ora 9:00.

*În județul Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Boița se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 65…80 km/h, de laora 3:30 până la ora 9.

Săptămâna 29.04.2019 – 06.05.2019
Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Excepție vor face regiunile din sud-estul țării unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna 06.05.2019 – 13.05.2019
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în jumătatea nordică a teritoriului

Săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales zona Carpaților de Curbură, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil deficitare în nord-vestul extrem al țării.