Radio Simplu

ANM a publicat prognoza pe doua saptamani!

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.

Potrivit meteorologilor, in luna iulie nu vom scapa de ploi.

ANM prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. BANAT
Valorile termice diurne vor fi apropiate de norme in primele zile ale intervalului si vor fi de aproximativ 29 de grade, in medie. Ulterior vor marca o scadere, spre 26 de grade pe 18 si 19 iulie. Apoi, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat pe 22 iulie se va atinge o valoare medie regionala de 31…32 de grade. in zilele urmatoare maximele termice vor scadea usor, iar in intervalul 24-29 iulie se vor situa in jurul unei valori medii de 30 de grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru ultima decada a lunii iulie.

Minimele nocturne vor fi de 15…16 grade la inceputul primei saptamani de prognoza, apoi se vor menţine la valori medii de 17…18 grade pana la sfarsitul lunii. Vor fi ploi aproape in fiecare zi, dar mai intense si pe arii mai extinse in jurul datei de 18 iulie.

ANM prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. CRISANA

In primele doua zile ale intervalului de prognoza vremea va fi normala din punct de vedere termic, astfel incat maximele diurne vor fi de 28…29 de grade, iar minimele nocturne de 15 grade, in medie. Pe 18 iulie vremea se va raci, iar temperatura maxima se va situa in jurul a 24 de grade, dar apoi regimul termic va marca o noua crestere, astfel incat, pe 22 – 23 iulie, se vor atinge aproximativ 30 de grade. Ulterior, pana la finalul celei de a doua saptamani de prognoza, se va menţine un regim termic normal, cu temperaturi diurne de 28…30 de grade, in medie.

Minimele nocturne se vor situa intre 16 si 18 grade pe tot parcursul perioadei 18 – 29 iulie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata dupa data de 17 iulie, dar pe 18 iulie ploile vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse.

ANM prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. TRANSILVANIA

Regimul temperaturii aerului va avea variaţii in primele zile ale intervalului de prognoza, cand se vor inregistra valori diurne de temperatura intre 23 si 27 de grade. Dupa data de 21 iulie si pana la finalul celei de a doua saptamani, maximele termice se vor menţine constant in jurul a 27…28 de grade.

Temperaturile nocturne vor fi mai coborate la inceputul intervalului de prognoza, cand se vor inregistra, in medie, 13 grade, apoi vor marca o crestere, iar intre 19 si 29 iulie vor fi de 17…18 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, insa pe 18 – 19 iulie aversele se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai importante cantitativ.

ANM prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. MARAMURES

Temperaturile maxime diurne vor oscila intre valori medii regionale de 23 si 27 de grade in primele zile ale intervalului de prognoza, iar dupa data de 21 iulie se vor situa constant intre 28 si 30 de grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii iulie.

Temperaturile nocturne se vor caracteriza prin valori medii de aproximativ 14 grade la inceput, iar in intervalul 18 – 29 iulie se vor situa intre 15 si 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 18 iulie acestea vor fi mai frecvente si mai importante cantitativ.

ANM prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. MOLDOVA

Pana pe 28 iunie media valorilor termice diurne va fi de 24…26 de grade, caracterizand o vreme racoroasa pentru aceasta perioada. Ulterior se va produce o incalzire usoara, astfel media temperaturilor maxime va fi de 28…29 de grade.

Temperaturile minime vor avea o medie regionala de 14…15 grade in primele doua zile ale intervalului, apoi pana spre finalul celor doua saptamani de prognoza, media va urca spre valori in jur de 18 grade. Intervalul va debuta cu o vreme in general instabila, insa cantitaţi mai insemnate pe arii extinse se vor inregistra in zilele de 17, 18 si 19 iulie. in a doua saptamana, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata dupa data de 24 iulie.

ANM prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. DOBROGEA

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a intervalului. in 17 iulie, temperatura va creste pana la o medie a valorilor maxime de 30 de grade, apoi in urmatoarele trei zile va scadea, pana spre 27 de grade. Ulterior vremea se va incalzi din nou, astfel pana spre finalul intervalului, cu mici variaţii, media regionala a temperaturilor maxime va fi de 29 de grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi de crestere usoara si treptata, de la o medie a acestora de 18…19 grade in primele doua zile, pana spre valori in jur de 21 de grade in a doua saptamana de prognoza. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicata in zilele de 18, 19 si 20 iulie si dupa data de 23 iulie.

Prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. MUNTENIA

Intervalul va debuta cu valori termice diurne in jurul a 30 de grade, insa in zilele de 18 si 19 iulie acestea vor scadea usor pana la o medie regionala de 28 de grade. Dupa acest interval vremea se va incalzi din nou, devenind calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, in medie, de 31…32 de grade. in a doua saptamana de prognoza vor mai fi mici variaţii, dar in general media regionala a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade.

Temperaturile minime vor fi in jur de 15…16 grade in primele doua zile, apoi media acestora va ajunge la 18…19 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare in zilele de 18 si 19 iulie si dupa data de 23 iulie.

Prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. OLTENIA

Intervalul va debuta cu valori termice diune in jurul a 30 de grade, insa in zilele de 18 si 19 iulie acestea vor scadea usor pana la o medie regionala de 27 de grade. Dupa acest interval vremea se va incalzi din nou, devenind calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, in medie, de 32…33 de grade. in a doua saptamana de prognoza vor mai fi mici variaţii, dar in general media regionala a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade.

Temperaturile minime vor fi in jur de 15…16 grade in primele doua zile, apoi media acestora va ajunge la 18…19 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare in zilele de 18 si 19 iulie si dupa data de 23 iulie.

Prognoza meteo 16 – 29 iulie pe regiuni. LA MUNTE

Vremea se va incalzi treptat in primele doua zile, pana la valori medii ale temperaturii maxime de 18 grade si minime de 10 grade. Maximele termice vor marca o scadere usoara in jurul datei de 19 iulie, spre valori de 16 grade, apoi vor creste treptat pana la 20 de grade, in timp ce minimele vor continua sa creasca usor, pana la media de 12 grade. Vor fi ploi, mai ales averse in fiecare zi, iar cantitaţile cele mai mari de apa se estimeaza ca vor cadea in intervalul 18-20 iulie.