Ana Aslan: dieta femeii care a demonstrat că există tinerețe fără bătrânețe. A trăit până la 92 de ani cu ajutorul acestei alimentații.
Ana Aslan este un nume care a rămas legat pentru totdeauna de istoria medicinei românești după ce, în urma numeroaselor cercetări și experimente, a creat primul medicament menit să întârzie procesul de îmbătrânire, produsul biotrofic Gerovital H3, și a înființat în 1952 primul institut dedicat luptei contra bătrâneții și a bolilor vârstei a treia: Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”.
Produsul a ajuns celebru în întreaga lume. Printre oamenii importanți care au trecut pragul clinicii Anei Aslan se numără Salvador Dali, Charlie Chaplin, Indira Ghandi, Marlene Dietrich.
Ana Aslan: dieta femeii care a demonstrat că există tinerețe fără bătrânețe
Femeia care a dovedit că bătrânețea poate fi tratată ca orice boală, prof. dr. Ana Aslan, și-a dedicat întreaga viață carierei și s-a stins la vârsta de 92 de ani, în urma unui cancer de colon. Iată care era dieta acesteia, potrivit mărturisirilor Ioanei Preda, menajera sa.
Ana Aslan își împărțea mesele astfel: mic dejun, gustare, prânz, pe care-l lua înainte de ora 13:30, iar cina între orele 18:00 -19:00.
„Întodeauna lua masa la 1:30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ţinută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, a dezvăluit Ioana Preda.
Conform principiilor sale sănătoase de viață, Ana Aslan evita să mănânce alimente conservate. Carnea de vacă, peștele, pasărea, miel/oaie, porc, dar și ficatul, limba, pregătite rasol sau făcute la cuptor, făceau parte din meniu.
„Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul Buturugă, făcut în casă”, a mai povestit menajera Anei Aslan.