Radio Simplu

Amestec de hrean, lămâie și miere – poate combate grăsimea de pe abdomen

Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați în mod evident de cum anume arată.

În acest sens unii pun piciorul în prag și merg la sală periodic cu sau fără antrenor, mănâncă lucruri sănătoase cu sau fără îndrumarea unui specialist din domeniul nutriției.

Există și o categorie de oameni care apelează la o serie de suplimente alimentare, băuturi sau altele ca să grăbească procesul de slăbire sau ca după caz, să îl fac mai puțin dureros.

Dar destul de puțin oameni au îndredere că pot slăbi cu ajutorul unor remedii foarte simple, care se pot pregăti în condiții de casă.

Astăzi îți vom prezenta un preparat foarte simplu cu ajutorul căruia vei scăpa de burta care atârnă destul de inestetic după ce slăbești câteva kilograme importante.

Vei avea nevoie de 3 lămâi, de 150 de grame de miere, de 3 linguri de hrean. Taie lămâiile în bucăți atât de mici încât să încapă într-un robot de bucătărie. După aceea adaugă și hreanul.

La final mai adaugă și cantitatea de miere. Pune compoziția obținută într-un recipient de sticlă, dă-l la frigider. Această cură durează în jur de 3 săptămâni. În fiecare zi consumă câte 2 linguri din această compoziție.

Dacă îți dorești rezultate mai rapide, nu uita de exercițiile fizice și de hidratare. Despre beneficiile lămâiei și a mierii pentru siluetă se mai cunosc informații, dar pre puțină lume știe că și hreanul este foarte important în procesul de slăbire, dar nu numai.

Cel mai des se folosesc rădăcinile de hrean sau frunzele. Îl cunoaștem mai ales din conserve, murături sau în calitatea sa de condiment. Dar în Europa hreanul este foarte des și drept planta medicinală. Spre exemplu marinarii o foloseau ca să prevină scorbutul.

Hreanul conține foarte multe vitamine, minerale și substanțe nutritive, printre care C, A, B1, B2, calciu, potasiu, uleiuri și nu numai. Conține și sulfur de alil, substanță care se mai găsește și în usturoi sau în eapă, datorită cărora aceste produse au acel miros atât de înțepător.

Hrenul acționează în mod direct asupra sănătății sistemului digestive și îl ajută să funcționeze la cote maxime.

De asemenea are efect laxativ sau purgativ, expectorant sau decongestionant. Este foarte bun pentru căile respiratorii superioare, pentru că poate trata bronșite, astmuri, pneumonii și desigur gripe.

Hreanul ajută organismul să elimine foarte multă transpirație, iar în acest fel să scadă temperatura și să se facă mai bine. Dar și pentru inimă pentru că în acest caz funcționează ca un fel de tonic.

Hreanul poate să fie folosit de cei care au probleme cu funcționarea sistemului nervos pentru că îi ajută să se relaxeze și să simtă o stare de bine.

Hreanul este un produs foarte versatil, acesta poate fi consumat în stare naturală, ras sau macerat, sub formă de tinctură, sub formă de oțet, sub formă de făină sau sub formă de suc.

De asemenea foarte bune sunt și cataplasmele făcute cu ajutorul hreanului. Ele pot calma junghiurile sau nevralgiile. Pantru aceasta nu este nevoie decât să razi puțină rădăcină de hrean.