Radio Simplu

Alimentele magice pentru oasele tale. Ce ar trebui să consumi pentru a le întări

Cei care se confruntă deja cu probleme știu prea bine cât de importantă este sănătatea sistemului osos, iar un rol esențial în prevenție este îndeplinit de dietă. Specialiști din domeniul medical au dezvăluit care sunt alimentele considerate magice pentru oasele tale. Ce ar trebui să consumi pentru a le întări.

Alimentele considerate de specaliști „magice” pentru oasele tale
Un stil de viață sănătos înseamnă un program de somn corect și o alimentație echilibrată, din care organismul să primească toți nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa în condiții optime.

Recent, specialiști din domeniul medical au dezvăluit care sunt alimentele considerate magice pentru oasele tale. Dacă le vei include în dieta ta zilnică, vei avea șanse mult mai mici să ajungi să te confrunți cu probleme la nivelul sistemului osos.

Primul pe listă este turmericul. Acest condiment galben vibrant, piperat, conține un compus numit curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii puternice. Curcumina a fost studiată pentru potențialul său în menținerea sănătății articulațiilor.

Deoarece bulionul de oase este obținut prin fierberea oaselor, este bogat în colagen și proteine. Mulți oameni îl folosesc ca bază pentru supe sau sosuri, iar unii chiar aleg să-l bea ca pe un ceai fierbinte.

Ce produse nu ar trebui să îți lipsească din dietă
Următoarele pe listă sunt prunele:

„Prunele conțin potasiu și magneziu, precum și vitamina K”, spune Amy Gorin, M.S., R.D.N., dietetician din New York. „Cercetări din revista Osteoporosis International arată că mâncatul a cinci până la șase prune uscate zilnic poate ajuta la prevenirea pierderii osoase”, adaugă Gorin.

Afinele au în compoziție doi nutrienți importanți pentru sănătatea organismului uman – polifenoli și vitamina C. Potrivit unor studii, polifenolii din afine ar putea reduce durerile articulare cauzate de osteoartrită.

Când auzim despre vitamina C, gândul ni se duce, fără doar și poate, la citrice, însă ardeiul gras este și el o sursă importantă. Vitamina C nu doar stimulează producția de colagen, dar este și un antioxidant cu rol împotriva inflamațiilor, ceea ce îl face un compus esențial pentru sănătatea articulațiilor.

Ciupercile sunt alimente cu totul speciale, fiind printre puținele care sunt sursă de vitamina D.

Cartofii dulci sunt bogați în magneziu și potasiu, doi nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor.