Radio Simplu

Alertă meteo! Viscol, ger și zăpadă de 30 de centimetri! Temperaturile ajung și la -20 de grade

Meteorologii anunță că vremea va ajunge la cote extreme, în primele zile ale lunii decembrie. Iarna deja se face resimțită, în Capitală apărând primii fulgi de nea, iar temperaturile nocturne coborând sub pragul de 0 grade. Lucrurile vor deveni și mai friguroase de acum încolo, temperaturile ajungând și la -20 de grade.

Specialiștii au realizat o prognoză meteo care cuprinde primele zile ale lunii decembrie. Potrivit acestor hărți, România se va confrunta un viscol, ger, zăpadă de peste 30 de centimetri și ger cu valori de până la -20 de grade.

Ger și viscol în decembrie
Potrivit estimării, acest scenariu ar urma să aibă loc în intervalul 3-6 decembrie 2019, afectat fiind sudul țării, inclusiv București. Totul, ca rezultatul unui anticiclon puternic ce se deplasează dinspre nord-estul Europei. Se va ciocni cu un ciclon mediteranean, aducând o instabilitate termică ideală pentru sosirea primului viscol din iarna acestui an.

Un alt fenomen observat de specialiști este o puternică încălzire stratosferică în Siberia, un factor ce poate aduce ninsori semnificative cantitativ.

De când scad temperaturile
Este deja frig, însă va fi și mai frig. Încă de la primele zile ale lunii decembrie, valorile din termometre vor începe să coboare. Pe 4 decembrie, în majoritatea țării, valorile ar putea indica chiar și -20 de grade Celsius.

Pe 6 decembrie, dimineața, sunt preconizate ninsori viscolite, care ar urma să acopere treptat întreaga țară. În unele zone, stratul de zăpadă va ajunge și la 50 de centimetri, în timp ce în București ar urma să măsoare 35 de grade Celsius.

Loading...