Radio Simplu

Ai bilet la Blue Air și ești în străinătate? Sună la acest număr ca să știi cum să ajungi în România

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat, marți, 6 septembrie, că Executivul a convocat o celulă de criză pentru a găsi rezolvări pentru problemele pasagerilor companiei Blue Air, afectați de sistarea zborurilor operatorului, până la data de 12 septembrie.

Domnul prim ministru Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în această seară celula de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air. Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor”, a transmis Dan Cărbunaru, portătorul de cuvânt al Palatului Victoria.

 

Compania a remis, mai devreme, în cursul zilei de marți, 6 septembrie, un comunicat prin care a anunțat că sunt sistate zborurile cu plecare de pe aeroporturile din România, până la 12 septembrie.

 

Mai mult, Blue Air a menționat că „toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat”.

Și aici intervine problema pasagerilor care trebuie să se întoarcă în România, după această dată, mai ales că ei au plătit zborul dus-întors.

Numărul la care pot suna pasagerii Blue Air blocați în străinătate

Românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele noastre din țările respective. Totodată, pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Este numărul de telefon la care cetățenii români aflați pe aeroporturi, din afara țării noastre, își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară. Și, de asemenea, pot să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziție este 0040751084537”, a mai spus Dan CărbunaruEl a explicat și o primă strategie de repatriere a pasagerilor blocați. „După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români care se află, fiind afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, în aeroporturi din afara țării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță”, a mai precizat Dan Cărbunaru.

Un detaliu care merită menționat este faptul că pasagerii Blue Air nu au avut acces la comunicatul remis de companie, astăzi, marți, 6 septembrie, pe canalele oficiale de comunicare ale companiei, site-ul operatorului sau pagina de Facebook.