Radio Simplu

Adaugă sare în lapte. Trucul care salvează de la necaz orice gospodină. De ce e bine să apelezi la această procedură!

Fără doar și poate, laptele este unul dintre cele mai folosite ingrediente în bucătăriile românilor. Însă, este destul de perisabil, iar gospodinele trebuie să aibă mare grijă cum îl păstrează.

Adaugă sare în lapte. Jamie Oliver vine cu un truc care rezolvă într-o clipită această problemă și dă un plus de savoare acestui aliment.

Adaugă sare în lapte. Trucul care salvează de la necaz orice gospodină. De ce e bine să apelezi la această procedură!

ca laptele proaspăt să reziste cât mai mult trebuie să adaugi în sticlă sau în cutie un praf de sare chiar imediat după deschiderea recipientului.

Beneficiile laptelui:

Potrivit celor mai recente studii, acest aliemnt are in compozitie nutrienti esentiali care sunt extrem de benefici organismului uman
– Calciu: contribuie la dezvoltarea oaselor, dintilor si la mentinerea in limite normale a valorilor densitatii osoase;
– Proteine: reprezinta o sursa de energie si ajuta la repararea tesutului muscular;
– Potasiu: pastreaza tensiunea arteriale in limitele normale;
– Fosfor: ajuta la intarirea oaselor si la generarea energiei;
– Vitamina D: favorizeaza mentinerea sanatatii oaselor;
– Vitamina B12: cu rol important in formarea globulelor rosii si mentinerea sanatatii tesutului nervos;
– Vitmania A: sustine sistemul imunitar, sanatatea ochilor si a pielii;
– Riboflavine: transforma alimentele in energie;
– Niacina: metabolizeaza zaharurile in acizi grasi.

Laptele, important în nutriție

laptele este foarte important in nutritie si nu este nevoie neaparata sa fie consumat in cantitate foarte mare pentru a profita de beneficiile sale. De fapt un pahar de lapte ofera la fel de multa vitamina D ca si 100 grame de somon, la fel de mult calciu ca si 200 grame de broccoli, la fel de mult potasiu ca si o banana mica, la fel de multa vitamina A ca si un morcov si la fel de mult fosfor ca si 200 grame de fasole gatita.

Exista studii care arata și că persoanele care consuma lapte au un risc mai mic de a inceta din viata din cauza unor afectiuni cum ar fi cele cardiace si accidentul vascular cerebral cu 15-20%.