Radio Simplu

Aceste peisaje din Republica Dominicană sunt superbe

Republica Dominicană este o ţară insulară din America Centrală, reprezentând un adevărat paradis în Marea Caraibelor.

Plajele cu nisip alb şi fin, scăldate de ape cristaline, fac din Republica Dominicană una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din lume.

Filmată în UHD (Ultra High Definition), această înregistrare video de pe coasta de nord a Republicii Dominicane este foarte detaliată şi reprezintă munca plină de dăruire şi pasiune a cameramanului Dmitry Sergeev, fondatorul companiei „LoungeV Studio”.

Cele mai cunoscute şi liniştite plaje sunt Playa Grande, Sosua Beach, Playa Dorada, Punta Cana, Plaja Bavaro.

O destinaţie unică ce oferă câte ceva pentru fiecare turist, aşa cum puteţi vedea şi în imaginile de mai sus.

Studioul de creaţie „LoungeV” a fost fondat de Dmitry Sergeev la începutul anului 2011 în ideea de a surprinde frumuseţea naturii la cea mai bună calitate posibilă.

Aceştia au realizat câteva filmări fermecătoare cum ar fi: „Beach Lounge”, „Magic River”, „Japanese Garden” şi „Visit Earth”.

Toate videoclipurile sunt produse în rezoluţie minimă de 1080i format full HD, cu sunet Dolby surround 5.1, utilizând cea mai avansată tehnologie de captare a imaginii digitale.

Republica Dominicana este in mod sigur cea mai populara destinatie turistica din Caraibe pentru turistii romani.

O tara care imparte o jumatate de insula cu vecina Haiti, si care are o sumedenie de lucruri de oferit, fie ca e vorba de vacante all-inclusive in resorturile fantastice din Punta Cana, fie ca ne referim la stufoasa mostenire culturala ce poate fi descoperita incepand cu capitala Santo Domingo.

In cele ce urmeaza, trecem in revista cateva lucruri interesante despre Republica Dominicana.

Republica Dominicana a avut parte de trei ”independente”

Istoria Republicii Dominicane e destul de complexa. Capitala Santo Domingo a fost infiintata de catre colonialistii spanioli, in anul 1496, ramanand sub dominatie spaniola pana in 1821, cand fostul guvernator al coloniei, Jose Nunez de Caceres, i-a declarat independenta.

Efemerica, de altfel – Republica Dominicana a avut trei perioade de independenta iar prima dintre ele, nu a durat mai mult de… doua luni, dupa care tara a fost anexata la vecina Haiti.

Haiti a dominat Republica Dominicana mai bine de 20 de ani, dupa care dominicanii s-au razvratit si si-au cucerit din nou independenta, in 1844.

A urmat o perioada agitata, marcata de invazii permanente din partea vecinilor haitieni, asa ca in 1861, conducatorii dominicani au fost obligati sa semneze un pact cu Spania, transformandu-si din nou tara in colonie spaniola.

Dupa aceea, Statele Unite au ocupat Republica, in timpul Primului Razboi Mondial, iar eliberarea definitiva si cucerirea independentei totale a urmat cativa ani mai tarziu, dupa primele alegeri organizate in 1924.