Radio Simplu

Acest papagal se crede dentist!

Papagalul care se crede dentist i-a cucerit pe internauti.

Pasarea simpatica a vrut sa ii vina in ajutorul stapanei sale, o fetita de 11 ani, pe care a ajutat-o sa scape de o problema pe care o avea cu un dinte.

Papagalul a fost filmat in acele momente, iar videoclipul a devenit viral.

Fetita din imagini, care apare alaturi de animalul ei de companie, nu a avut habar nicio clipa despre ce urma sa se intample.

Pe chipul micutei apare o expresie de uimire la inceput, dar dupa ea incepe sa rada.

Kylee Ann Bobbitt s-a filmat in momentul in care se juca cu papagalul ei de culoare alba.

Pe nume Nell, papagalul care se crede dentist o ajuta in cateva secunde pe fetita de 11 ani sa scape de problema stomatologica.

Imediat ce se apropie de gura acesteia, pasarea reuseste sa ii scoata micutei Kylee Ann Bobbitt dintele fara nicio problema.

Atunci când vii acasă după o zi grea de muncă şi ai un companion care te aşteaptă şi te salută cu cel mai mare entuziasm, este una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii.

Înainte de a aduce o pasăre acasă, asigură-te că eşti pregătit pentru acest pas. În continuare îţi voi spune câteva argumente pro şi contra creşterii păsărilor de colivie în apartament.

Argumente pro:

Sunt prietenoase. Multe păsări se bucură să fie îmbrăţişate şi adoră să fie implicate în tot ceea ce faci. Se vor bucura să stea lângă tine atunci când stai la televizor sau când conversezi cu prietenii.

Mai mult de atât, pot cânta împreună cu tine ceea ce tu fredonezi.

Sunt inteligente. Păsările de colivie sunt nişte animale foarte inteligente. Ele pot calcula, recunoaşte cuvinte şi pot învăţa trucuri. Unele specii de papagali pot învăţa să vorbească.

Printre aceste specii se numără papagalul Jako (papagalul gri african – este cel mai deştept, putând reţine până la 500 de cuvinte), papagalul amazonian, Micul Alexandru, papagalul călugăr şi peruşii.

Pentru o perioadă lungă de timp s-a crezut că papagalii doar mimează sunetele. De fapt, ei pot compune propoziţii care sunt apropiate de situaţia în care se află şi câteodată spun cuvinte pe care nu le ştiu (la fel ca noi când încercăm să învăţăm o limbă străină).

Sunt frumoşi. Ce altceva mai am de zis aici?

Argumente contra:

Se plictiseşte destul de uşor. Dacă atunci când un câine se plictiseşte, el începe să roadă diverse lucruri şi să facă dezordine. Dar când o pasăre se plictiseşte, devine deprimată şi începe să se rănească sau începe să îşi scoată din pene.

Acest lucru este dificil pentru păsările care nu trăiesc în cuplu. În cazul în care te decizi să îţi iei o pasăre, ia în considerare varianta de a lua două, astfel ele îţi pot ţine companie una alteia.

Sunt păsări care sunt foarte gălăgioase indiferent că sunt fericite sau calme. Dacă nu eşti o persoană căreia nu îi plac astfel de situaţii, trebuie să fii foarte atent în alegerea animalului de companie.

Există riscul vătămării corporale. O pasăre speriată va muşca. Ciocurile sunt foarte ascuţite, iar atunci când muşcă au o forţă foarte mare.

În mediul lor natural, papagalii se folosesc de ciocuri pentru a săpa în scoarţa copacilor şi sparg cu uşurinţă obiecte tari (de exemplu nuci).

Dacă ai copil mic este bine să nu îl laşi singur cu papagalul; atunci când copilul vrea sa se joace cu papagalul fii şi tu lângă el.

Pet-sitting şi îngrijirea pe termen lung. Nu este uşor să găseşti o persoană competentă care să aibă grijă de o pasăre.

Înainte de a achiziţiona un papagal, asigură-te că ai la cine să îl laşi atunci când eşti plecat mai mult timp de acasă.

Dacă eşti sigur că vrei să îţi iei un papagal ca animal de companie, ai făcut câteva investigaţii amănunţite în legătură cu specia pe care vrei să o achiziţionezi şi eşti pregătit să aduci un papagal acasă, nu îţi rămâne decât să faci o vizită la un pet-shop