Radio Simplu

A venit „apocalipsa” în magazinele din Belgia. Panica a cuprins toată țara

Situația dezastruoasă din Italia, se pare că a început să se manifeste și în Belgia, unde au fost declarate oficial 400 de persoane infectate cu coronavirus.

Magazinele au fost luate cu asalt de către belgieni fiind panicați că situația din Italia ar putea să fie și în țara lor.

„Așa coadă ca aseară la Colruyt nu am văzut niciodată. Două rânduri de 200 de persoane cu cărucioare pline, plus încă 200 care se plimbau prin magazin și era deja 19.00. Au stat și 3 ore la rând, marfă era, dar se pare că isteria e mare“, spune un român despre situația din magazinele din Colruyt.

Imagini pentru shelf

Pe un site de socializare un Belgian a postat o imagine apocaliptică. Rafturile dintr-un magazine din Bruges au rămas goale!

Prim-ministrul Belgiei, după Consiliul Național de Securitate, a anunțat măsuri extraordinare: „Toate activitățile recreative sunt anulate – adunări, evenimente, festivaluri etc, toate cafenelele şi restaurantele, cluburi, discoteci se închid de astăzi. Magazinele care furnizează servicii esențiale – inclusiv farmacii – rămân deschise şi în weekend. Celelalte vor fi deschise doar în timpul săptămânii.

De asemenea școlile se vor închise până pe 3 aprilie, înainte de vacanța de Paşti, când oricum urmează 2 săptămâni de vacanță”

De asemenea, Ministrul Sănătății din Belgia a făcut un apel foarte clar şi puternic la solidaritatea cetățenilor, la înțelegere, la respectarea strictă a indicațiilor medicale şi a măsurilor, la responsabilitate maximă şi susținere pentru ca toate aceste măsuri să fie respectate, potrivit stiridiaspora.ro