Radio Simplu

A început războiul în Orientul Mijlociu: Armata israeliană tocmai a atacat o țară arabă

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene şi de rachete asupra Siriei de la izbucnirea războiului civil în 2011. De data aceasta, însă, armata israeliană și-a recunoscut atacul asupra regiunii de sud a Siriei, care vorbește despre ”o agresiune militară” efectuată e ”inamicul sionist”.

Armata israeliană a anunţat miercuri dimineaţă că a lovit ţinte iraniene şi siriene în Siria ca represalii după ce a găsit explozivi de-a lungul frontierei de facto din nordul Israelului, informează France Presse.

„Ce au făcut Iranul şi Siria: au pus dispozitive explozive improvizate lângă linia Alpha pentru a lovi trupele israeliene. Ce am făcut noi: tocmai am lovit ţinte ale Forţei Quds iraniene şi ale forţelor armate siriene în Siria„, a scris armata pe Twitter.

Sute de lovituri aeriene efectuate de Israel
Forţa Quds este o unitate de elită a Gărzilor Revoluţionare iraniene responsabile pentru operaţiunile externe.

Israelul a declarat că a lovit „instalaţii de depozitare, cartiere generale şi complexe militare”. „Baterii de rachete sol-aer siriene au fost lovite”, a adăugat armata într-un comunicat.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene şi de rachete asupra Siriei de la izbucnirea războiului civil în 2011, vizând forţele iraniene şi libaneze Hezbollah desfăşurate pe teritoriul sirian, precum şi trupele guvernamentale, aminteşte AFP.

Israelul recunoaşte rareori loviturile, dar o face atunci când spune că răspunde la atacuri specifice asupra teritoriului israelian.

Bateriile siriene de apărare antiaeriană au fost activate
Cel puţin trei soldaţi au fost ucişi în Siria în aceste atacuri aeriene efectuate în zori de către Israel, a precizat la rândul său agenţia oficială de presă siriană Sana.

Citând o „sursă militară”, Sana se referă la o „agresiune aeriană” efectuată de „inamicul sionist” împotriva „regiunii de Sud”. „Atacul a ucis trei militari şi a rănit un soldat, provocând pagube materiale”, potrivit Sana.

Sursa precizează că bateriile siriene de apărare antiaeriană au fost activate pentru a contracara loviturile israeliene, vizând „un anumit număr de rachete”.

La început, raportând „explozii”, agenţia de presă Sana a indicat că apărarea antiaeriană se confrunta cu „o agresiune israeliană pe cerul regiunii Damasc”.