Radio Simplu

A început nebunia în Parlament! Scandal imens la moțiune: Guvernul nu mai are nicio șansă

A început nebunia în Parlament. Ședința în care se va vota moțiunea de cenzură s-a transformat într-un scandal imens. Guvernul nu mai are nicio șansă. Imediat după ce au intrat în ședință, cei din Executiv au fost huiduiți ca pe stadion de cei din PSD.

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului a început cu scandal. Membrii Guvernului Orban au fost întâmpinați cu huiduieli în Parlament. După primele estimări, Guvernul va pica astăzi și România intră în logica anticipatelor.

Guvernul Orban nu mai are nicio șansă
Guvernul Orban nu mai are nicio șansă. PSD și Pro România au făcut front comun, alături de UDMR. Adoptarea a 25 de ordonanțe de urgență reprezintă un abuz de putere al Guvernului PNL, spune Kelemen Hunor. Liderul maghiar speră ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională și majoritatea ordonanțelor să fie respinsă.

„Adoptarea a 25 de OUG în ședința de Guvern de marți este ceva fără precedent. Dacă PNL a avut la un moment dat, acum câțiva ani când guverna PSD, o poziție corectă și se pronunța împotriva acestor ordonanțe, acum ceea ce s-a întâmplat este un abuz de putere, împotriva Parlamentului, împotriva Legislativului, să dai 25 de OUG fără dezbatre, fără nicio transparență. Constituția vorbește de situații excepționale. Eu sper ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR și sper ca CCR să respingă majoritatea acestor ordonanțe”, a declarat Kelemen Hunor, conform mediafax.

Și Mihai Tudose s-a dezlănțuit la adresa Guvernului. ”Unele din ordonanțe sunt chiar bune însă nu toate. Ei ce s-au gândit: hai să vedem ce mai e de rezolvat acum că de mâine nu se mai poate. Din câte știu eu, poate nu știu bine, foarte multe dintre ordonanțe nu au avizele necesare. Au dat 25 de ordonanțe, puteau sa dea și 100, in regulă, însă să fie de autostrazi, de spitale. Mie mi se pare că a fost o gogoșărie acolo. Au vrut să dea înainte de 12 ca să nu se transforme înapoi în dovleci”, a declarat Mihai Tudose.

Guvernul Orban a adoptat, marți seara, într-o ședință ce s-a terminat spre miezul nopții, nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență.