Radio Simplu

A găsit o căsuță mică de lemn, ascunsă între dealuri în județul Maramureș, și s-a apropiat să se uite pe geam. A încremenit când a înțeles ce se întâmplă acolo (FOTO)

A găsit o căsuță mică de lemn, ascunsă între dealuri în județul Maramureș, și s-a apropiat să se uite pe geam. A încremenit când a înțeles ce se întâmplă acolo.

Mai precis, în micuța clădire de 16 metri pătrați se află o școală. Cea mai mică din România.

Aflată pe un vârf de deal, în cel mai îndepărtat cătun al județului Maramureș, Școala primară din Cornățea își primește zilnic elevii. Chiar dacă vin pe jos aproximativ 5 kilometri, prin noroi sau zăpadă, micuții nu lipsesc de la ore. „În zonă sunt multe animale sălbatice. Mai ales mistreți. Trebuie să fim atenți mereu când ne ducem copiii la școală. Aici am învățat ultimele 30 de generații din cătun”, spune Ileana V., o localnică dintre puținii oameni care mai locuiesc în Cătun.

Cele 15 suflete, de diferite generații, elevi ai claselor pregătitoare – IV învață în același spațiu. În cadrul aceleiași ore, învățătoarea le explică copiilor și cum se scrie „tata” dar și cum se fac diverse operații matematice, scrie axanews.ro.