Radio Simplu

A găsit în gunoiul de pe plajă o MOTOCICLETĂ VECHE, nu i-a dat prea mare atenție până când i-a văzut numărul de înmatriculare. ,,INCREDIBIL!” – e de necrezut cât de specială era motocicleta

Ikuo Yokoyama, din prefectura orașului japonez Miyagi, își iubea la nebunie motocicleta Harley-Davidson, dar în 2011, orașul în care locuia a fost devastat de un tsunami uriaș. În acel moment containerul în care își păstra motocicleta, a fost luat de apă. Din nefericire, Ikuo nu și-a observat paguba pe moment fiindcă tot în acea zi își pierduse trei membri din familia lui.

Este uimitor, dar containerul nu s-a scufundat, ci a plutit mai mult de 6.500 de kilometri și a ajuns pe plaja insulei Graham din Columbia Britanică, Canada, unde a fost găsit de un localnic, Peter Mark.

Când a văzut numărul de înmatriculare, Peter a înțeles că motocicleta a fost adusă din Japonia, așa că l-a contactat oficiul principal al companiei care a produs motocicleta iar angajații l-au găsit pe proprietar foarte repede. Compania i-a propus clientului să îi repare pe gratis vehiculul.

Deși a fost foarte emoționat, Ikuo le-a spus că nu poate să le accepte propunerea explicându-le că majoritatea oamenilor pe care îi cunoaște și-au pierdut apropiații și persoanele pe care le iubeau, sau au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Tocmai din acest moment el nu a crezut că ar proceda corect dacă și-ar recupera proprietatea. În schimb, el le-a cerut reprezentanților firmei să fie expusă în muzeul „Harley-Davidson” din Milwaukee (SUA), în memoria victimelor catastrofei.

Iată ce scrie pe un perete al muzeului: ,,Am înțeles că acesta este un obiect, care putea să fie păstrat în curtea mea sau să aparțină unuia dintre vecinii mei. Acest obiect a aparținut cuiva. Cuiva, care probabil a pierdut totul, chiar și propria sa viață…”